Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A laptopok várható élettartamá...

A laptopok várható élettartamát befolyásolja, hogy mennyit használjuk?

Figyelt kérdés
Valahol olvastam, hogy átlagosan kb. 5000 óráig panaszmentesek a laptopok, de az 5000 óra elteltével már megjelenhetnek hibák. Én ezt személy szerint nagy hülyeségnek tartom. Bár azért elgondolkodtam rajta, ugyanis napi több órát használom a laptopomat. Acer laptopról van szó. A napi több óra pedig hétköznap átlag 6-7 órát, hétvégén pedig kb. 10-et jelent. Tudom, ez sok, most nem kérek ezzel kapcsolatban negatív megjegyzéseket. :D
2016. szept. 28. 08:59
 1/4 anonim ***** válasza:
Valamit biztos befolyásol, de nem sokat. Ezek álltó helyükben is romlanak. Am nekem is sokat ment/megy a laptomom, most lesz 8 éves, nem túl gyors már de működik.
2016. szept. 28. 09:18
 2/4 anonim ***** válasza:

Minden technikai eszközre igaz, hogy gyorsabban romlik, ha használják. Az 5000 óra hülyeség; az 208 nap, egy garancia fele kb.

A legjobban attól használódik, ha hetente többször is ki-be kapcsolod. A folyamatos lehűlés-felmelegedés kezdi ki a legjobban. Ha kímélni akarod, hogy 0-24 járatod, csak a cput nem terheled, amikor nem ülsz előtte.

2016. szept. 28. 09:19
 3/4 anonim ***** válasza:

Reggeltől estig használom a laptopom, egy Dell laptopról van szó. Netezős gép, 8 éve van meg, azt hiszem. Régebben pár játékot is végigvittem a laptopon, már csak Face, Youtube, e-mailre használatos gép.

Félúton az akksi feladta, és a DVD-meghajtót gallyra vágtam valamivel, de a HDD kondíciója még mindig 100%-os, egyetlen hardveres hiba amit érzékeltem, hogy a hűtőnek enyhén ciripelős hangja lett, mintha csapágyas lenne.

2016. szept. 28. 09:20
 4/4 anonim ***** válasza:
5000 óra nyilván egy átlagos szám, de nagyon is reálisnak tűnik, hiszen itt bármely alkatrész hibájáról beszélünk, namost ha az akkumlátorra gondolsz, az nagyon nem fog kibírni neked még 5000 órát se (ugyebár átlag 2 óránként lemerül, szóval ez 2500 lemerülést jelentene, annyit egy akksi se fog neked kibírni kapacitásvesztés nélkül).
2016. szept. 28. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!