Valaki segíteni összeállítani egy olcsó configot?
Tönkrement a gépem, ezért egy ideje már a laptopomat használom. Olvastam ezt-azt és nem szeretném, hogyha a drasztikusan megnőtt használati idő miatt rövidülne a laptopom élettartama. Még ha nem is igaz, hogy rövidülne a laptopom élettartama attól, hogy többet használom, akkor is szeretnék összerakni egy pc-t.
Az alábbi szempontok lennének a fontosak:
- Wowozásra használnám leginkább, illetve szeretnék streamelni laggmentesen. Bőven elég lenne, hogyha minimum grafikán tudnám streamelni akadásmentesen a játékot.
Már el kezdtem nézegetni alkatrészeket. Jelenleg ezzel a procival szemezem: [link]
15.000 Ft-nál többet nem szeretnék költeni procira, mert ez csak egy ideiglenes gép lenne. Később ha lesz több pénzem, akkor egy komolyabb gépet raknék össze.
Kb. úgy számoltam, hogyha 10.000 - 15.000 Ft körül vásárlok procit, ehhez 12.000-15.000 Ft körüli alaplapot vennék, 7.000-14.000 Ft körül vennék 4-8 gb ramot, meg egy 10.000 Ft-os HDD-t, akkor már össze tudnám rakni a gépet, mert a gépházam valószínűleg megfelelő a méreteket tekintve és a videókártyámra, tápomra még nem volt panasz. Szóval ez így kb. 39.000 - 49.000 Ft lenne. Ilyen árban össze tudnám rakni/fel tudnám újítani a régi configomat, hogy megfelelő legyen az új célra?
A tápomról nem tudok nyilatkozni, hogy milyen. Ha jól tudom, akkor kb. 350-400W-os. A videókártyáról tudom, hogy GDDR3-as ( 512 mb-os ) bővebb információt most fejből erről sem tudok, ha hazaérek, akkor tudnék még bővebben írni róla. Az internettel szerintem nincsen probléma. ( Streamelés miatt hoztam szóba. )
Kicsit szétszórt lett amit írtam, ezért elnézéseteket kérem.
3 napos mákos lecsó nagyon nyomja a témát, párszor segített már az én kérdéseimnél is :D
Érdekes mód nekem is MSI H81M-E33 alaplapom van, g1840 cpu-val.
Szerintem legalább egy 1gb-s gpu-t szerezz be.
Neked nem P-s alaplapod van?
Ja igen a fél gb ma már nagyon kevés. De mondjuk régebben mondták ,hogy fél gb/1gb bőven elég mert számítási teljesítmény kell és nem vram. Na ez most megfordult. Lásd Overwatch.
Nagyon minimum:
Alaplap: ASROCK FM2A58M-DG3+ (12 860 Ft)
CPU: AMD A6-5400K 3.60GHz FM2 BOX (10 351 Ft)
RAM: KINGSTON 8GB ValueRAM DDR3 1600MHz CL11 KVR16N11/8 (11 920 Ft)
HDD: TOSHIBA Desktop 1TB 7200rpm 32MB SATA3 DT01ACA100 (13 548 Ft)
Összesen: 48 679 Ft
Ha van jó HDD -d, én inkább akkor egy megbízható tápot javasolnék helyette!
(Jó alatt azt értem, nem túl régi, elhasználódott, tehát még mindig gyors)
Illetve ha csak ideiglenesen kell, és nem ragaszkodsz az újhoz, javaslom még a hardver aprót!
fele áron juthatsz ilyen vagy jobb teljesítményű komplett géphez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!