Raspberry -n futtatható valamilyen internet böngésző?
Igen, Raspbian operációs rendszer alatt firefox és még rengeteg más is.
és 2-est vagy 3-ast javasolsz?
korábban már feltettem itt ezt a kérdést de csak egy szerencsétlen irt aki nemvolt képes érdemi választ adni...
igen ezért is esek gondolkodóba mert alig drágább.
egyértelmű lenne a hármas választása ha csak nincsvalami számomra ismeretlen ellenérv.
pl. a 2-es tartozékai ugyanúgy jók hozzá?
mert ha nem akkor az jelentős érv a kettes mellett.
a kettes szoftverei ugyanúgy futnak a hármason?
mert ketteshez jóval több van mint hármashoz.
áramfelvétel stb hogy alakul?
szóval nincs e valami hátránya a hármasnak, ez lenne a kérdés.
pl. a hármas többet fogyaszt. nem melegszik jobban? nemigényel emiatt intenzivebb hűtést
és ugy nagyobb telepet?
A 3. sorozatra ajánlott a hűtőborda alapból is, a 2. sorozatnál ha nem hajtod túl a processzort a gyári specifikáción akkor nem kell hűtőborda a procira ( nekem sincs és már 2 éve lassan, hogy ellátja folyamatosan feladatát.
A P3hoz gyári hozzáadott 2.5 A terhelhetőségű tápegység a leírás szerint elegendő bármilyen USB periféria meghajtására.
Nálam egy szivattyút és a mágnesszelepeket vezérel a cucc, ezért természetesen a periféria külön tápellátást igényel ( 5A-t fogyaszt a szivattyú motor és 12V feszültségről üzemel ).
Pontosabb információt akkor lehet mondani ha ismeretében vagyunk, hogy mire lesz használva a raspberry pi.
wifin keresztüli böngészésre telepes módban, teamvierrel belelépve.
állítólag a grafikus felület sok erőforrást lefoglal. és itt eleve több szoftver is futna egyszerre.
hajlok a 3-asra csak ez a megnövekedett áramfogyasztás gyanús volt nekem.
jól tudom, hogy wifi modul mindkettőbe integrálva van?
tehát a 3-as többet fogyaszt s még egy ventilátort is meg kell hajtani...
húzva nem lesz így ha ventilátor nélkül elmegy a kettes maximumon akkor lehet mégis az a jobb választás...
A 2. sorozatban nincs WiFi, azt külön kell megvenned vagy adják KITben ( USB WiFi Dongle ). Ugyanez vonatkozik a Bluetooth cuccra is. Szerintem nem kell plusz ventillátor a 3as sorozatba sem.
Néha belépek a GUIn, de legtöbbször én áthúzom X pfw-vel a z adott grafikus alkalmazást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!