Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tudtok egy minőségben és...

Tudtok egy minőségben és árban is jó, kijelzős rajztabletet?

Figyelt kérdés
Már egy ideje keresek animáláshoz egy jó kijelzős rajztabletet, mert sokkal könnyebb lenne azzal rajzolni. habár van egy kijelző nélküli tabletem, de gondolom hogy egy kijelzős tablettel jobb eredményt lehet elérni.

2016. szept. 25. 00:36
 1/5 BM-Striker ***** válasza:

Android/iOS-ra nincsenek igazán jó grafikai programok, normálisabb árazású tollat támogató Windows-os Tablet PC-k meg gyengék ilyen felhasználásra.

Wacom tábla + asztali PC/erősebb notebook átlagon felüli IPS panellel kell ilyen célra.

Ilyen eszközt nem kapsz olcsón.

2016. szept. 25. 00:46
 2/5 anonim ***** válasza:

Wacom rajzpad.

De az a tapasztalat, hogy külön meg kell tanulni ezzel rajzolni - szerintem a jó minőségű íróeszközökkel készült kézirajzot nem tudja kiváltani (engem pl. baromira zavar, hogy nem kapok semmi visszajelzést a kezemmel). Lassabb, problémásabb és ha bármi baja esik kuka. Ellenben rögtön digitalizálva lesz minden - ha akarod vektorgrafikus programban. Viszont a mérettel nem érdemes fukarkodni, a legolcsóbb modellek arra jók, hogy kb. kis ikonokat rajzolgasson vele az ember, a nagyok meg különálló rajztáblaként funkcionálnak és amúgy nem is olcsók. Szóval inkább munakhelyi eszközök ezek, én kétszer is megfontolnám, hogy biztosan kelleni fog-e. Budapesten van Wacom bemutatóterem - menj el, próbáld ki, az a biztos, utána már el tudod képzelni, hogy vajon kitermelné-e egy ilyen nálad az árát.

2016. szept. 25. 01:29
 3/5 anonim ***** válasza:

Kijelzős "rajztablet" alatt esélyesen olyasmikre gondolsz, mint a Wacom Cintiq-sorozata.

A klasszikus digitalizáló táblák, kijelző nélkül, szintén alkalmasak erre, amit ugye említettél is, hogy van neked.

Bármilyen digitalizáló tábla, ilyen célra csak Wacom-ot szabad venni. A Cintiq-sorozat viszont 200-300 ezernél kezdődik alaphangon, ha kijelzős is és minőség is kell. Hacsak nem dolgozol vele, és nem térül meg az ára, nem feltétlen éri meg hobbi célra.

2016. szept. 25. 02:01
 4/5 anonim ***** válasza:

Van Cintiq alternatíva, néhány lelkes grafikus tesztelgeti is ezeket az olcsóbb táblákat pl youtube on, és meglepően pozitív értékeléseket adnak rájuk - viszont azt fontos megjegyezni, hogy az "olcsóbb" nem azt jelenti, hogy olcsó, hanem ha mondjuk a Wacom $2k, akkor a random kínai cucc $750.

Így hirtelen ezt a linket találtam

[link]

És nem kell feltétlen megijedni attól, hogy nem wacom van az oldalára írva, olvass utána hogy a kinézett darabról mit írnak, jó eséllyel pozitív meglepetésben lehet részed. Én személy szerint hatalmas csalódtam a wacomban, a tábla minősége ugyan rendben van, de szoftveresen egy vicc, hivatalos support azt a megoldást adta a problémámra(egyszer csak puff, nem működik) hogy telepítsem újra a drivert, és indítsam újra a gépet. Na, ez a probléma akár napi 3-4x is előfordult - professzionális munkaeszköz kérem. [habár amióta váltottam w10 re nem volt vele gond, de w7 alatt folyamatosan]

Plusz ez a legtöbb embert nem érdekli, de én már elvből sem vagyok hajlandó pénzt adni nekik - levédettek egy olyan zseniális, és egyedi ötletet ami nyilvánvalóan az ő találmányuk. A stylus végén van egy gomb, ami radírként funkcionál - ilyet nem látunk más táblánál, mert ez bizony a Wacom szellemi tulajdona. Na, aki ilyen látványosan nem törődik az ipar fejlődésével, csak a profit maximalizálásával(khm.. apple, nvidia) az megcsinálhatja minden idők legjobb tábláját, akkor sem lát tőlem egy vasat sem.

2016. szept. 25. 04:25
 5/5 anonim ***** válasza:

Egyetértek az úccsóval ,a wacom egy kalap szar, nekem volt, hogy a Cintiq 13as képernyőja alá bement a kosz, amire azt mondta a szupport, hogy "nem hiba, mert nem akadályozza a használatot". Hát k. anyátok, mindezt egy 1000$-os tableten. A driver ahogy említették értékelhetetlen, napi egyszer legalább kifagy ha nem Photoshoppal használod.

Legutóbb amúgy a Yiynove r3-ról olvastam, hogy sikerült megoldaniuk az alacsony nyomásértéknél a vonal szakadozását, szval a helyedben én azt nézegetném, bár még nem próbáltam az eszközt.

2016. szept. 25. 07:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!