Milyen CPU kell minimum a GTX 1060-hoz?
Szeretnék beruházni egy új GPU-ra csak nem tudom,hogy milyen CPU kell minimum az 1060-hoz. Most jelenleg ez a gépem:
CPU: I3-4160
GPU: GTX 750 2 GB-s
Alaplap: Asus H81M-A
Szóval nem tudom,hogy bírná-e a gépem az 1060-t.
Nem sok köze van a processzornak a videokártyához. A processzort a felhasználási területhez kell választani, a videokártyát pedig a grafikai beállításokhoz.
i3 szintű processzor elég doom-tombraider és hasonló kaliberű, történetalapú játékok futtatására, ahol nem a tömény számítási teljesítményen van a hangsúly, hanem a grafikai részletességen. SLI TitanXP mellé is elég, csak mondjuk minek vennél olyat.
Ezzel szemben teljesen tökmindegy, hogy milyen videokártya van mellette, stratégiai vagy nagy nyíltterű AAA játékokban (pl Totalwar:warhammer) elvérzik és semmilyen videokártyával, semmilyen grafikai beállításon nem lesz élvezhető.
GTX1060 pedig FullHD high-ultrára tervezett videokártya, minden mai játék futtatására alkalmas.
Tehát levonva a következtetéseket, i3-4160 + GTX1060 kombó abszolút életképes mai Full HD játékra, csak bizonyos játékok esetében a processzor nem fogja teljesíteni az alapvető követelményeket.
Ez nagy hülyeség... Nekem volt i5 3350p+gtx1060 és gta V-ben 30 fps volt. Mikor váltottam i7 6700k-ra akkor 60 fps volt.
Ezt gondolom a mondatom többi részéből szűrted le, miszerint
"teljesen rendben vannak még a negyedik generációs i5 ök is."
Valóban, ebből tényleg az jön le, hogy a 8 éves c2q ra gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!