Hogyan kell telepíteni pc-re wifi routert?
bekell lépned webböngészőben a router kezelő felületére, és ott be kell állítanod.
Ahhoz hogy legyen internet a WAN -ba dugott UTP kábel (modemből - routerbe) és router admin felületén is WAN menüpontban tudod beállítani: PPPoE és ott megadod az UPC felhasználónevet, jelszavad... majd mentés és kapcsolódás.
Az hogy pontosan milyen címen éred el, mi a router IP címe, milyen belépési adatok és mi a WiFi default jelszava, azt a router hátlapján/alján olvashatod le.
általában:
[link] -es IP -n lépsz be a böngészőn.
admin jelszó és felhasználó névvel.
WiFi jelszava pedig PIN: és 8 számjegy.
én csak azt nem értem, hogy mit akartál telepíteni cd-ről? ez egy különálló (önálló) eszköz, nem periféria amit csatlakoztattál.
ami a "gép részre" az az alaplapodon lévő hálókártya (de ez pedig a rendszerrel többnyire telepedik) tehát neked semmit sem kell telepítened, csak konfigurálnod.
(ezt fentebb már leírták)
Amúgy ajánlom a kezelési útmutatót is, mert elvileg ott is szépen le van írva, sőt, sokszor ábrákkal is illusztrálják, szóval könnyebb az alapján megcsinálni.
#1 részben egyet értek veled, de a tévéhez sem hívok tv szerelőt, hogy beállítsa a csatornákat. A beüzemelés az a felhasználó dolga (ez alól kivétel a gázzal működő eszköz, pl tűzhely). Persze más dolog ha már hibaelhárításról van szó, mert nyilván ahhoz már kevés lesz a tudása, de egy eszköz üzembe helyezéséhez minden le van írva a használati útmutatójában csak még olyan emberrel nem találkoztam aki ezt elolvasta volna. (mondjuk én sem szoktam gyakran, mert az esetek többsége triviális)
melyik lépésnél dob vissza?
szerintem resetáld és kezd előről az egészet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!