Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Processzor túlmelegedési...

Processzor túlmelegedési problémák valaki segítene?

Figyelt kérdés

Sziasztok miután kiporoltam és rendesen kitakarítottam a hűtőt, és újrapasztáztam, ugyanúgy 100 fok körül volt a 2 mag hőmérséklete és 80 fokos a cpu maxon pörög a venti és a szobámban csak 20 fok van átállítottam csökkentett módba ott csak 50 fokos a cpu és 60 a két mag mit kellene tennem hogy normás módban is ilyen értékek legyenek? köszi a válaszokat előre is :D

Inter core i3-2120 3.30GHz

8 GB Ram

Win7

Amd Radeon HD7750 vga.

2016. szept. 22. 18:35
 1/6 anonim ***** válasza:

gépház milyen? hova van rakva?

többi alkatrész hőfoka (főleg táp)?

Elsőre azt mondanám vírus (bitdefender, malwarebytes stb) vagy nagyon ratyi kis gépház ami nem szív be levegőt.

2016. szept. 22. 18:53
 2/6 A kérdező kommentje:
A gépház nyitott helyen van és már 3 éve megvan a gép és csak most nyár eleje óra vannak ilyen túlmelegedési gondok de a procin kívül mindennek jó a hőmérséklete az lehet hogy ha televannak a hdd-k és csak pár gb hely van mindegyiken (1TB-os) hogy attól melegszik túl?
2016. szept. 22. 18:57
 3/6 anonim ***** válasza:

Minden hdd-n minimum 10%ot ajánlott szabadon hagyni.

OP rendszer? Nem egy mai darab szegényke.

Ventilátor pörög rendesen? Lehet egy 3.4 ezres új hűtő segítene neki. Illetve mivel méred a hőfokot? csak alaplap érzékelőjével, vagy van külön mérőeszközöd is rá? Ilyen régi lapnál már elszállhat pár dolog. Kézzel megfogva mennyire forró a hűtőborda?

2016. szept. 22. 19:08
 4/6 A kérdező kommentje:
win 7, igen pörög rendesen a speedfannal nézem a hőt igen az alaplap mérővel de a procihoz hozzáérek oldalt érzem hogy nagyon meleg hát most nem annyira forró mert most csak 65-70 fok között ugrál a 2 mag a cpu meg 60
2016. szept. 22. 19:13
 5/6 A kérdező kommentje:
letöröltem pár dolgot meg leállítottam háttérprogramokat is és most normál módban 80 fok körül mozognak a magok s a cpu is
2016. szept. 22. 19:26
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem kell ezen sokat gondolkodni, formázd az egész HDD-t és telepíts új Windows-t!

A túlságosan magas hőértékek "szépen" lekarcsúsítják a CPU-d élettartamát.

2016. szept. 22. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!