Nem értem miért nem látja a 64 bites rendszer a 4GB RAM-ot, ahogy itt a gyk-n írják?
32-es 4-GB-ig kezel, ez ok, hogy pl csak 3,5 GB-ot lát, mert van VGA, stb.
De a 64-es kezeli a fizikai RAM-on kívül minden mást nem?... tehát a vga-t is.
Szóval ezt nem értem, mert itt olvasom, hogy az integrált vga leveszi a részét, ezért nem látja a 64-es rendszer a 4GB RAM-ot. Mit nem tudtam jól?
Lehet más korlát pl. alaplap, vagy CPU...
Esetleg MsConfig -ban boot -hoz bekerült memória limit.
(Jó kis rendszer optimalizáló program jóvoltából)
Na agyaljunk egy kicsit. Kettes számrendszerben vagyunk. Ha 32 számjeggyel írhatjuk le a számainkat (azaz 32 bitünk van), akkor a legkisebb ábrázolható szám a 0, míg a legnagyobb az 2^32. 2^32 az 4294967296, tehát a 32 bites gépünk ennyi bájtot tud megcímezni. Ha ezt elosztogatjuk 1024-gyel, akkor látható, hogy ez 4 GB. 64 bites rendszer esetében ez 2^64, 18446744073709551616 bájt, azaz 16 EB.
Namármost, írtad, hogy a 4 GB-ból 3,5 GB használható, és van integrált videovezérlőd. Nem az a probléma oka, mint ami a lemezek esetében, hogy veszel egy 8 GB-os tárolót és csak 7,2 GB használható belőle. Mivel az integrált videovezérlőnek nincs saját memóriája, kénytelen valahonnan máshonnan "kölcsönvenni", mégpedig a rendszermemóriából. Tehát ha 512 MB-ot engedsz át a videokártyának használatra, akkor 3,5 GB memória marad a rendszernek.
"32-es 4-GB-ig kezel, ez ok, hogy pl csak 3,5 GB-ot lát, mert van VGA, stb."
Nem a videókártya memóriája foglalja el a felső 300K-t a 4 gigából, az más.
"De a 64-es kezeli a fizikai RAM-on kívül minden mást nem?"
Ezt hogy érted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!