Mi a véleményetek az alább felsorolt konfigurációról?
Szép napot!
Jövő nyáron tervezek majd egy teljesen új konfigot összedobni, leginkább játékra, és az alábbira esett a választásom.
Alaplap: Ascrock Z170 Pro4
Processzor: i5 6600K
RAM: Kingston 16GB 2400MHz DDR4
VGA: MSI GTX750 Ti 2GB DDR5 N750Ti TF 2GD5/OC
HDD: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX
Táp: FSP 650W Hydro X Gold HGX650
Gépház: Cougar Solution AF-2
Processzor hűtő: Arctic Freezer Xtreme Rev 2
Ha minden igaz, akkor jövő június/augusztus ilyenkorra kb 250-275.000Ft lesz a keretem.
Most a kérdések.
-A tápegység rendben lesz a konfighoz?
-A 750 Ti esetében, tápcsatlakozó hiányában, hogy oldom meg az áramellátást a PCI-E foglalatban? Vagy megy majd magától minden?
-Ennél az alaplapnál hátrány az nVidia VGA? Csak mert az SLI nem támogatott.
-Ehhez a processzor hűtőhöz jár gyárilag paszta, és elég is lesz a 6600K-hoz?
Hirtelen ennyi.
Most a legfontosabbra vagyok kíváncsi, a véleményetekre.
Ti mit módosítanátok ezen a konfiguráción, mit cserélnétek mivel, mit ajánlanátok még hozzá stb stb stb...?
Nem szeretném megszívni vásárláskor az egészet, így nagyon fontos lenne ez a kérdés.
Nagyon szépen köszönöm előre is, további szép napot! :)
Jövő nyáron a 7. generációs intelt is bejelentik, de ha ma vásárolnál gépet, akkor is 'gáz'.
Pro széria nem túlhúzásra van kitalálva, mégha a chipset maga engedi. Extreme szériát nézz, ha Asrocknál maradsz.
Videokártya nem igazán alkalmas játékra mai viszonylatban, minimum RX460 szintre van szükséged, de a keretbe egy RX470 is bőven belefér.
Hydro X szintén nem tuningra van kitalálva, Corsair RMx, EVGA G2, Super Flower Leadex Gold hármast kéne nézni, de 550W modell is bőven elég lesz.
Gépház nem képvisel magas minőséget, eléggé lespóroltad a gép többi részéhez viszonyítva, az se biztos, hogy a processzorhűtővel kompatibilis.
És venned kell normális hővezető pasztát.
Esetleg megcsinálhatod azt, hogy lemondasz a tuningról, akkor belefér egy izmos videokártya.
De mint mondtuk, jövőre ezer minden kijön még, az árak is változnak, ezért ennyire előre összerakni butaság.
Valahogy sejtettem, hogy nem a legjobbat dobtam össze. Néztem azokat az alkatrészeket, amiket javasoltatok, és így is egészen jó áron ki tudok jönni (nem gondoltam volna, hogy ilyen olcsó az RX470 :D). A 750 Ti-t pedig csak ideiglenesen szántam volna, a tápot pedig a későbbi bővítés miatt szemeltem ki.
Azzal kapcsolatosan pedig teljesen igazatok van, hogy jövőre, már más, és újabb hardverek fogják uralni a piacot. Viszont nem is az a tervem, hogy majd 4k-ban fogok mindent ultrán játszani. :D Van az idei AAA címekből is mit bepótolni majd. :)
Egyébként sosem értettem ehhez az arányos/aránytalan hardver elosztáshoz. Mi alapján lehet ezt kiszűrni, vagy csak szimplán érteni kell hozzá felsőfokon?
Fentebb már ki lett tárgyalva, hogy ne gondolkodjak egy évvel előre, de még is kikérném a javaslatokat, mert ilyen megalázás után már nem merem magamra bízni a dolgot. :D
Hova tervezel előre, pláne egy ilyen undorító ócskavasat...
Főleg, jövő év nyarán... anyám is lekölykezhet addig még 1x szóval.... -.-'
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!