Integrált videókártya kilövése?
Laptopról váltottam asztali számítógépre. A következő konfit sikerült összerakni:
i5-6500
gtx750 ti 2gb
kingston hyperx ddr4 2133mhz 1x8gb
H110M-A
A probléma csak ott kezdődött hogy az op rendszer után fel lett telepítve mindennek a driverje, de viszont a játékok sokkal kevésbé jól futottak mint az előző laptopomon. (Megjegyzem annak a rövid konfija i3-3110m, gt 710m, 4gb ramból áll)
Mind a vidikarihoz kapott gyári cd-ről, mind a gyártó weboldaláról lett leszedve driver, de nem segített. Eszközkezelőből kilőttem az alaplapi integrált vga-t, azután csak rosszabb lett a helyzet pedig aktívnak jelzi a gtx-et.
Valaki esetleg aki nálam jártasabb a témában leírná hogy hogyan tudnám elérni hogy a gép minden téren a gtx videókártyát használja ki?
Monitor hova lett dugva, videokártya vagy alaplap? Mert ha alaplapi kimenetre van dugva, akkor csak proci igp-t tud használni, ilyen esetben át kell dugni videokártyára (ha szükséges, átalakítóval).
2. Milyen OP rendszer? win 7 vagy win 8nak kell pár száz update, mire beállnak, kézileg nem árt feldobni a directX-et se, esetleg visual c++ redistribute 2005-től 2015-ig is mehet fel.
3. Ezek szerint BIOSban letiltottad az IGP-t és csak a GTX kártyát látja aktív videovezérlóként? Eszközkezelőben ezt nem kéne piszkálni.
Kedves első!
A gép összeszerelésénél csak egy HDMI-m volt, ezért a monitor jelenleg az alaplapba van dugva. Win 10 64 bit van a gépen, DirectX és Visual c++ telepítve lett. a BIOS-ban nem, csak az eszközkezelőben lett kilőve az integrált, de miután láttam hogy nem hogy nyertem vele, hanem rontott az fps-en vissza is állítottam :D
Kedves második!
Ahogy említettem a drivernek adnám a legkisebb esélyt a hiba forrására. Igazából az első 2 játék ami tesztelés céljából le lett töltve azok a CS:GO valamint a League of Legends volt. Előbbi a laptopomról normálon futott 40-50 fps körül, jelenleg az asztalin nagyon alacsonyan is játszhatatlanul laggol. A lol pedig maxon adja azt az fps-t mint az említett laptopon közepes grafikán. Úgyhogy reménykedek hogy ha egy átalakítóval a kártyába lesz dugva a kábel utána megoldódik a probléma.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!