CPU hőmérséklet szenzor lehet hibás?
Adott egy Gigabyte Gaming 3 lap és egy I5 4690. Csak nemrég figyeltem fel a hőmérsékletre, ami alapjáraton 30-35, terhelés alatt közel 90fok. Így gondoltam, lecserélem a gyári hűtőt CM 212 Evo-ra. Leszereltem a régit, megtisztítottam a procit a hűtőpasztától, felszereltem az új hűtőt, majd teszteltem. Alapon 30fok, terhelés alatt 85-90. (prime95)
ez hogyan lehetséges? A hőmérsékletérzékelő lehet rossz? -- több progival is nyomon követem, pl core temp, Cpuid HWmonitor, de minden ugyan azt méri. Mikor megfogom a hűtőt, illetve a lapka környékén is éppen hogy csak langyos...
Előre is köszönöm!
A kérdésedre nem tudom a választ. De nekem is volt ilyen problémám.
Egy xeon e5430as procim volt ga 31m s2l lapban használtam, ugyanugy cm hyper 212-vel. egyes programok 72 fokot mutattok más progik (realtemp, aida) pedig 55-62 fokot. Szal nem tudom :/
Nekem az i5 4460-asom buggolt be egyszer, és rossz hőmérsékletet mutatott.
BIOS reset és 2-3 perc áramtalanítás után helyrejött.
nem tudom sok embernek mi a baja a cm hyper 212-vel. Nekem tökéletesen teszi a dolgát. i5 6400 terhelés alatt 50 fok a max 40% ventinél
i7 6700-at is ugyanúgy hűtötte. Semmi köze a kategóriájához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!