Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Beadtam egy laptopot média...

Beadtam egy laptopot média markt szervízbe, megjavították de inkább ráfizetnék egy másikra, lehet ilyet?

Figyelt kérdés
Elromlott laptopom beadtam a szervizükbe (media markt), megjavították és mehetek átvenni, viszont nyilván 1 év használat után nem igazán bízok az adott márkában és kitudja hogy garancia után mikor megy tönkre, van arra lehetőségem, hogy inkább kis ráfizetéssel egy másikat válasszak? előre is köszi :)

2016. szept. 16. 17:09
 1/8 anonim ***** válasza:
Azt hogy gondoltad? Szerinted nem vesztett az értékéből a laptopod a használat során?
2016. szept. 16. 17:17
 2/8 A kérdező kommentje:
Garanciás, még fél évig, volt már hogy beadtam a szervízbe mást amit nem tudtak megjavítani, és ráfizetéssel hoztam belőle egy másikat, most is ráfizetéssel szeretnék hozni egy másfélét csak nemtudom lehet-e akkor is ha a javítás sikeres volt. Lehet, hogy nem volt egyértelmű a kérdésem bocsesz
2016. szept. 16. 17:20
 3/8 anonim ***** válasza:

Csak akkor ha a hiba gyártói hiba és nem javítható.

Ellenkező esetben javítaniuk kell.

Max olyan kis kapú van, hogy 2 javítás után 3. esetnél már csere, vagy árbeszámítás.

2016. szept. 16. 17:26
 4/8 A kérdező kommentje:
Értem, tehát akkor nincs arra kilátás, hogy egy másikat hozzak el gondolom. Akkor ezekszerint érdemes 1 év extra garanciát vásárolnom rá, igaz?
2016. szept. 16. 17:28
 5/8 anonim ***** válasza:

De van kilátás, de nem fogják beszámolni.

Egyszerűen veszel egy másikat.

Az 1 év extra gari jól szokott jönni ha épp ahoz adnak.

2016. szept. 16. 17:32
 6/8 anonim ***** válasza:
#4 Tudtommal ha valamit garanciáztatni kell akkor a javított alkatrészre gyári garanciát vállalnak(tehát annyi garancia lesz rá mint ahánnyal vásároltad)
2016. szept. 16. 17:32
 7/8 anonim ***** válasza:

Ez nem kiskapu, hanem a törvény írja elő, és még csak nem is úgy ahogy mondod. Első két alkalommal javítaniuk\cserélniük kell, harmadik alkalommal visszakérheted a pénzed mondván, hogy köszönöd, de ez egy szar, nem vagy hajlandó szívni vele a továbbiakban(nyilván az aktuális értékét kapod meg). Kivétel ha típushibáról van szó, akkor már a második alkalom után visszakérheted a pénzed, de ugye ezt nem olyan egyszerű bizonyítani(ha találsz sok netes postot a problémáról az segíthet). Olyan, hogy levásárlás jogilag nincs, ha ezt ajánlgatják neked bármelyik boltban akkor nyugodtan lehet fogyasztóvédelemmel fenyegetőzni, mert csak ki akarják használni a tájékozatlanságod - volt egy remek élményem ezzel kapcsolatban a pcx nél, nem ajánlom senkinek. Már persze ha számodra nem felel meg a dolog.

És igen, a cserélt alkatrészre újraindul a garancia, de a többi részére nem.

Egy meghibásodás után nem kötelezi őket jogilag semmi arra hogy beszámítsák a gépedet, de valószínűleg nem is járnál vele túl jól, ha másikat szeretnél az a legegyszerűbb ha javítás után eladod.

2016. szept. 16. 17:45
 8/8 anonim ***** válasza:

#7: igen ez törvény, úgy értettem hogy "kiskapu", hogy a javítás ha nem felel meg, azaz nem hibátlan még 1× vissza küldheti. (amúgy is ajánlott ilyenkor tüzetesen átnézni, elég silány a szervizelés)

Ha 2. alkalommal is vissza jött 3. -at már nem kell megvárni, egyszerűen azt kell mondani, hogy nem felel meg, 1 tucat hibát lehetne találni ott helybe...

Amit vissza kell adniuk az nem az aktuális értéke, hanem a vásárlás értéke, szerencsére, mivel sokszor lejjebb megy ezek ára 1 év alatt.

A típus hibáról annyit, hogy volt hogy nehéz volt bebizonyítani...

Volt 1 termék 2. nap nem indult, vittem csere, megint 2 nap ismét ugyan az...

Vissza vittem másikra akartam cserélni, de azt mondták hogy nem mert be kell vizsgálni.

Ekkor annyit mondtam akkor a 3 -napon belüli vásárlás elállás jogával élek...

Egyik ismerösöm ismét vett olyan eszközt, de neki csak hetekkel késöbb jelentkezett.

Végül kiderült, hogy a telefon (Navon Mizu 505) Okos ébresztője okozta a problémát.

Mármint ha a beépített okos ébresztőt, állítottuk nem a simát az órából, akkor ébresztés után hard resettel se volt hajlandó indulni.

2016. szept. 16. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!