A hdmi kábel lehet a gond?
Sziasztok! Remélem valaki tud segíteni. Olyan problémám lenne, hogy van egy 4k-s felbontású tv-m, letöltöttem egy 4k-s filmet ami hevc/h265 kódolású, természetesen a tv-m nem tudja ezt a kódolást, nem támogatott formátum ezt írja ki. Későbbiekben tervezem egy normális 4k lejátszó vételét (popcorn hour vten). Addig is a pcvel van összekötve a gépem. Belenéztem a filmben és abszolút nem vagyok elájulva a minőségétől, szemcsés eléggé, összehasonlítottam ugyan azt a filmet full hd-s felbontásban, azt le tudta játszani a tv-m sokkal szebb a képe mint a 4k-snak. Gondoltam arra is hogy a film lett szarul átkonvertálva, de az összes komentelő írta, hogy gyönyörű minőségű a munka. Tehát a kérdésem az lenne, hogy lehet a hdmi kábel minőségével lehet a gond? kb 2500 forintos hdmi 1.4-es a boltba ahol vettem azt mondták felesleges ennél drágábbat venni semmivel sem jobb a drágább pedig láttam 20 ezrest is. kmplayeren és vlc playeren is kipróbáltam a filmet és ugyan olyan volt mind a kettőn ezért gondolom hogy nem a lejátszó hibája, esetleg valami beállítás kellene?
Ha esteleg ez számít leírom a tvt, meg a gépet is.
A tvm philips pus7809 (140cm, 4k, 3D)
A Gép i5 6600K, 32gb ddr4, asus strix gtx 1070 8gb, win 10 64bit
Segítséget előre is köszönöm.
A digitális jel nem lesz szemcsés, az kizárólag az analóg korszak problémája volt. Igazuk volt a boltban, átlagfelhasználásra elég 4k mellett is az 1.4 es hdmi(ezen belül meg aztán tényleg teljesen mindegy, hogy milyet veszel, semmiféle különbséget nem érzékelnél), 2.0 is csak akkor kell ha a 24 fps átviteli korlát gondot okoz.
A leírtak alapján nehéz elképzelni, hogy hardveres\szoftveres gond lenne, nagyon úgy tűnik mintha a filmmel lenne gáz(függetlenül a hozzászólóktól). Azt nézd meg, hogy ha mondjuk youtubeon megnyitsz egy videót 1080p ben(teljes képernyőre rakva persze) akkor élesebbnek látod-e mintha 4k ban néznéd, így legalább biztosan kiderül hogy a filmmel vagy valami mással van a gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!