A Gigabyte GTX1060 6GB DDR5 GV-N1060IXOC-6GD videokártya és a Gigabyte GTX1060 6GB GDDR5 GV-N1060G1 GAMING-6GD videokártya teljesítménybe sok különbség van?
A kezed nem tört volna ám le ha belinkelted volna őket.
Az olcsóbb változaton egy ventilator van csak, és fájdalmasan kicsi rajta a hűtőborda, ez nem feltétlenül kisebb teljesítményhez vezet, hanem rövidebb élettartamhoz(mivel nem tudja olyan hatékonyan hűteni), és egyértelműen sokkal több zajhoz. Megjegyzem a legolcsóbb giga kártyák között rendszeresen sok az idő előtt elhalálozott darab, nyilván ettől függetlenül működhet nálad évekig minden gond nélkül, de azért nem fogadnék rá. Hogy megéri-e a felárat a fentiek tükrében döntsd el te, én személy szerint egyiket sem venném.
~5%-kal nagyobb az órajel, van benne rgb led világítás és a jobb hűtése miatt is halkabban tud üzemelni illetve a tuningpotenciálja is nagyobb, feltételezhetően azért is, mert a gpuja is válogatott darabok közül kerül ki.
Ezért cserébe drágább és nyilvánvalóan nagyobb.
Ha gigabyteok közül kéne választani, akkor én a sima windforce verziót venném, ami mindkettőnél olcsóbb és a hűtése is megfelelő. Az előző válaszolót cáfolnám, a gigabyte legújabb hűtés megoldása nagyonis versenyképes, főleg olyan kártyák esetében, amik energiahatékonyak.
Mit cáfolsz, hogy az egy ventilátor meg a kisebb hűtőborda nem olyan hatékony mint a két ventilátor és a nagyobb hűtőborda..? Nem más gyártók hűtéseihez képest írtam hogy rosszabb, hanem egymáshoz viszonyítva, a kérdező erre volt kíváncsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!