Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » GTX 970 menyire időtálló?

Dósa Zsolt Brendon kérdése:

GTX 970 menyire időtálló?

Figyelt kérdés

a gtx 970 mennyire számít erős vga nak?

És egy ideig kb 2évig vinni fogja fhd ban a játokokat?

2016. szept. 13. 07:59
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mit jelent a vinni fogja? El fognak indulni rajta, de a magasabb beállításokat nem kell erőltetni vele, már most is 2 éves kártya.
2016. szept. 13. 08:21
 2/9 anonim ***** válasza:

A GTX 970 egy nagyon erős kártya és viszonylag alacsony fogyasztással tudja azt amit tud. A konkurencia azonos teljesítményhez lényegesen magasabb fogyasztást produkál.

Csodák nincsenek, vagyis ahogy az első hozzászóló is írta, ez egy 2 éves kártya. Bár amikor kihozták felső kategóriásnak számított a technika fejlődik, így mára inkább középkategóriába sorolnám.

Cserébe viszont a használtpiacon 70-75 ezer forintért garanciális, hibátlan példányokat vehetsz tokkal, vonóval, amik full-hd felbontáson tökéletesen kiszolgálnak a jelenlegi játékok futtatásánál.

Hogy a konkrét kérdésedre is válaszoljak, igen, full-hd-ban jó lesz a kártya. A fullhd fölötti felbontásokkal nem fog boldogulni.

2016. szept. 13. 09:06
 3/9 I(L)TECHNO ***** válasza:

Ha venni akarsz, akkor inkább GTX 1060.

Nekem 970-en van, egy éve vettem, egyelőre "kis" kivétellel minden játék High, Very High beállítás mellett stabil 60 FPS-el fut.

Amik Ultrán is stabilan futnak 1080p-ben:

Far Cry Primal, 4, 3 stb.

Dying Light Enhanced Edition

GTA V

Tom Clancy's The Division, csak akkor ha ki vannak kapcsolva a szűrők (FXAA, Supersampling)

2016. szept. 13. 09:08
 4/9 anonim ***** válasza:

Jaja, meg sem mozdul 60 ról mindent felhúzva.

https://www.youtube.com/watch?v=T2Ex4sBMYU4

És itt még szó nincs 8xAA ról(pedig ha nem tévedek ez is beletartozik a beállításokba), na meg meglehetősen kevesen játszanak i7 el, egy i5, pláne ebben a játékban megint csak 5-8 fps el kevesebbet mutatna a húzósabb helyeken.

Ez is szökőévente egyszer megy 50 fölé

https://www.youtube.com/watch?v=LlsILxylGoE

szóval hagyjuk ezt a "970 ultra @60fps" dolgot, már akkor volt játék amihez így kevés volt amikor megjelent, azóta meg eltelt két év. Persze, nem rossz kártya, de jóindulattal is a középkategória teteje.

2016. szept. 13. 09:33
 5/9 anonim ***** válasza:
Gyűjts inkább egy GTX 1060-ra. Annyival nem drágább, de sokkal jobb és időtállóbb.
2016. szept. 13. 10:12
 6/9 anonim ***** válasza:

Teljesen igazad van.

Kivéve persze, ha már a 70-75 ezer forintos kártyára is úgy spórolt a kérdező, hogy volt neki 60, de még valahonnan összekaparta azt a maradék tízest, mert akkor az plusz 20 ezer elég mellbevágó

2016. szept. 13. 13:28
 7/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ne fikázzuk azt a kártyát sem... Ha az R9 270 bírta pl a bf1 bétát fhd medium 70 stabil fpssel (highon 40-50, ultrán 25-30) akkor azért nem lehet olyan rossz a gtx970... De persze a GTX1060 jobb vétel újonnan, használtan meg max kb 70kig jó vétel.

2016. szept. 13. 13:45
 8/9 anonim ***** válasza:
Én nem fikáztam, csak nem akarom hogy a kérdező megvegye aztán rácsoldákozzon, hogy ez bizony nem elég ha minden beállítást be akar kapcsolni. A középkategória teteje mindig is jó választás volt ha az ember hajlandó volt apróbb kompromisszumokat kötni, de a "full hd ultra 60 fps" az bizony azt jelenti, hogy full hd ultra 60fps, nem azt, hogy 0 élsimítás, textúrák highon, objektum részletesség meg mediumon, és úgy 55-60 fps. Pár héttel ezelőtt cseréltem le a 660 amat, és eddig teljesen jól megvoltam vele, ez a kártya 2012 ben volt erős középkategória, szó nincs itt sznobságról.
2016. szept. 13. 14:15
 9/9 anonim ***** válasza:
#8: Ja, én is belefutok olyanokba, hogy az ő kotvány kártyáján így meg úgy mennek a legújabb játékok, aztán kiderül, hogy 720-as felbontás és közepes részletesség mellett 20 FPS-el döcögnek "akadásmentesen"...
2016. szept. 13. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!