Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Intel Skylake Core i5-6400...

Intel Skylake Core i5-6400 2.7GHz LGA1151 Processzort lehet húzni?

Figyelt kérdés
Ezt a processzort szeretném megvenni fejlesztésképpen a gépembe. Mennyire alkalmas a mai játékokhoz gyári beállításokkal és gyári hűtővel?

2016. szept. 12. 13:08
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

OC-t minden CPU-val lehet csinálni... (megint az okosok)

BCLK emeléssel lehet OC-t csinálni, de azt akkor szabad csak ha tényleg érted a dolgod, egyébként meg mehet a levesbe a gép ha elrontod, mert nem csak a lapot+cpu-t tudod ilyenkor megsütni, hanem a RAM-ot a PCI-e sínbe helyezett dolgokat... szinte mindent...

Egyébként meg elég az i5 6400 bármire.

A K-s procik pont ebbe különböznek, hogy ebben nem kell ilyen kiskapus módszert keresni, hanem ott engedélyezett a CPU szorzójának az állítása, ami a 6400 esetében úgy jön össze, hogy 27x100 MHz...

Magyarul 27-es szorzó a 100 MHz-es BCLK órajelen.

Na most ha lenne olyan, hogy 6400K akkor az a 27-es szorzót ha mondjuk 35-re állítod akkor meg értelem szerűen 3500 MHz lesz belőle, azaz 3,5 GHz.

Azonban BCLK változtatása során nem csak ez változik, hanem minden más is.

Mert ugye a szorzó marad 27 az i5 6400 esetében, de a BCLK már 110 lesz akkor az órajel nem 2700 MHz hanem 2970 MHz.

2016. szept. 12. 15:19
 12/17 anonim ***** válasza:
Adi 100 -ra kell fixálni a pci-e óra jelet . A memóriákra kell figyelni hogy ne legyenek túl húzva.
2016. szept. 12. 17:19
 13/17 A kérdező kommentje:
Nem szeretném húzni, mert gyári hűtőt használok és sokáig szeretném használni, annyira meg nem értek hozzá.
2016. szept. 12. 18:46
 14/17 anonim ***** válasza:
Magyarul ne akarj egyáltalán húzni, ahova meg nem elég a 6400 oda meg minek vesz az ember 6400-at?
2016. szept. 12. 21:15
 15/17 anonim ***** válasza:
amúgy full hd -ban egy gtx 1070 -hez így is úgy is elég.
2016. szept. 12. 21:30
 16/17 anonim ***** válasza:
0%

Sziasztok én i5 6402P-t akarok venni az 100Mhz-el erősebb, mint a 6400-as, viszont a P-jelzés, ha jól tudom akkor Integrált Vga hiányt jelent, de nem vagyok benne biztos, mert az intel honlapján azt írják, hogy van benne, de teljesen felesleges, mert van videokártyám, szóval nem használok processzorba integrált sz@rokat.

Processzor órajel 2,8 GHz

Processzor órajel (Turbó) 3,4 GHz

szóval csak a turbo boost-ot kell bekapcsolni a 170-es lapokon és automatikusan felmegy az órajel 3,4-re vagy tényleg kell hozzá valami szar tuning program??

2016. szept. 13. 09:45
 17/17 anonim ***** válasza:
0%

Ha az Intel gyári tuningos processzoraihoz nyilván ad tuningszoftvert is vagy az alaplapban kell csak állítani.

Szerintem nem teheti tönkre a gépet, ha gyárilak tuningolható a proci, viszont az élettartama csökkenni fog.Szerintetek elég lesz HD filmekre meg kisebb videoszerkesztésre?

Nincsen pénzem drágább procira, igazából erre is sajnálom kicsit azt az 50ezret.Mit gondoltok elég lesz?

Olvastam több oldalon, hogy a több mag, nem kompenzálja az alacsony órajelet.És a legtöbb program csak egy szálon képes futni, tehát ilyenkor csak hátrány a több mag, nem előny.Egy magasabb órajeles I3 leverheti.

Erről mi a véleményetek??

2016. szept. 13. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!