IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hibaüzenettel újraindul a gépem, mi lehet a gond?
Üdv
Játékok közben pár perc játék után lefagynak a játékok vagy fekete képernyővel vagy csak simán játék működése leállt, valamikor windowskék háttéren ez a felirat fogad IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL majd újraindul a gépem. Először azt hittem, hogy a videókártya a gond, mert néha volt hogy szinesződött a képernyőm lefagyáskor. Visszaküldtem garanciáztatni adtak másikat, azzal is ugyanez a probléma. Olvasgattam, hogy táp kevés a géphez, akkor van ilyen gond, de ezt nem tartom valószinűnek, mert 650W -os tápom van. Az alaplapra vagy a processzorra gyanakszom, de sajnos nincs másik gép, amiben letudnám tesztelni így elég problémás a dolog, mert nem tudom melyik a rossz mindkettőből újat venni elég költséges lenne.
Válaszokat előre is köszönöm!
Két esetben szokott ez előjönni:
1. Hibás RAM
2. Instabil OC
Az OC mit jelent? Beírtam googlebe, de nem egyértelmű. Légyszives magyarázd el.
Köszönöm!
Na ez a hibaüzenet nem mond semmit (ebből kb 100 féle van).
Lehet vga driver, lehet ram. Az hogy 650w tápod van semmit nem jelent kéne a pontos típus. Aztán alaplap proci ezeket sem ártana tudni. Egyébként áramellátás a legvalószínűbb mikor én is OC-zom a procit és kevés áramot kap akkor szokott ilyen hibával kékhalál lenni.
AMD FX 4350 -es processzorom van.
Chieftec GPS-650A8 650W PFC tápegység.
Alaplap: Gigabyte GA-970A-DS3P
Most futtattam egy ramtesztet Burnintest nevű programmal és nem talált hibát. Ha hibáról még annyit, hogy pl Dota 2 és Rocket league játékkal teszteltem és volt amikor működött gond nélkül, máskor 2-3 perc játékmenet után lefagyott mindkettő aztán volt, hogy másnap egyáltalán nem fagyott le egyik játék sem, úgy hogy egész nap játszottam különböző időpontokban a gép újrainditása nélkül.
A videókártyám a vásárlás utáni 1 évben gond nélkül működött.
Ha kevés áramot kap az csak táp probléma miatt lehet vagy alaplap probléma miatt is?
Elnézést ha sületlenségeket írok nem teljesen vagyok otthon a témában, de próbálok mindennek utánajárni.
Köszönöm a segítséget!
Ne ragadjunk le ennyire OCnél vagy RAM-nál :)
Simán lehet hibás a hálózati illesztő is. Főleg, ha vala-
ki win10-et használ, és egyre-másra jönnek ki a hibás
"javítások". Áprilisi update szűzen képes ilyen hibát
dobni, még játék sem kell hozzá.
Először a drivereket kellene meglesni, és lecserélni az
összes gyári microsoftosat a gyártóéra.
valami 3dmarkot kellene futtatnod, mert akkor a videokártya is zabál tisztességesen.
Terhelés alatt mérted az 5V-ot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!