Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Raspberry pi - multiméter...

Raspberry pi - multiméter segítségével letudom mérni hogy stimmelnek e a max. értékek (V, mA) a GPIO-kon?

Figyelt kérdés

Azt hogy jol e van bekotve valami, hogy stimelnek e az értékek (3,3V, 20 mA) a GPIO pineken, letudom tesztelni egy multimeter segitsegevel?

pl. a breadboardon osszeszurom a jumper kabelt,ahogy jonak latom/ahogy elgondoltam ...pl. egy kapcsolot,vagy egy barometert,gyorsulasmerot stb,-t de a bekapcsolt RPI-nek csak a GND,es 3,3V pinjet hasznalom majd a multimeter egyik ágát a GND-be masik ágát a 3,3V ba dugom és mérem.... - ezzel nem tudom kiegetni a RPI-t ? ( ha pl. valami meghaladna a max. ertekeket )

2016. szept. 7. 18:19
 1/2 anonim ***** válasza:

Próbáld már meg összeszedni a gondolataidat és értelmesen leírni mit szeretnél....

Ezt az egy értelmes félmondatot tudtam kihámozni: "a multimeter egyik ágát a GND-be masik ágát a 3,3V ba dugom és mérem...." - itt 3,3Vot fogsz mérni mindig.

2016. szept. 8. 06:36
 2/2 A kérdező kommentje:

Mielot osszekotnem breadboardon letrehozott áramkort a RPI gpio pinjevel(a programozhato pinjevel) ,ha lemernem multimeterrel hogy milyen értékeket mutat egyes részeken a breadboard (szoval mindig csak ket dolog lenne hasznalva a GND,es a 3,3V az RPIO rol ugy hogy be van kapcsolva)- ezzel megtudnam elozni hogy ne hogy kissusem az RPI-t? majd ha stimmelnek az ertekek ,csak azutan kotnem rá a GPIO programozhato reszere a jumper kabelt.Azutan hogy eltavolitottam az arramkorbol a multimeter ket ágát.

pl.:

[link]

[link]

2016. szept. 8. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!