Melyik processzor alkalmasabb?
A közeljövőben tervezek új laptopot venni, mivel a jelenlegi már egy eléggé régi darab, pár évig jól szolgált, de mostanában már kezd érződni a kora.
A kérdésem kissé specifikusabban kifejtve az lenne, hogy főleg újabb generációs játékok (Witcher 3, Dying Light, Shadow of Mordor, No Man's Sky, Far Cry: Primal) mennyire igénylik az i7-es processzort, vagy megelégszenek egy i5-ös processzorral, ha van mögötte egy jó videokártya.
Tisztában vagyok azzal, hogy mi a különbség az i5, illetve az i7 között, viszont több ember megkérdezése után sem jutottam egyértelműen egyik oldalra sem, hogy ha főleg a játékok játszhatóságának szempontjából nézzük a dolgot, akkor mennyire szükséges az erősebb több magos processzor, mivel az i5 is képes kezelni minden videokártyát, főleg egy laptop esetében.
A válaszokat előre is köszönöm.
Witcher 3-hit elég még egy 1, generációs i5 is.
i7-et akkor érdemes venni, ha jövőálló gépet tervezel, amiben hosszabb távon nem cserélsz processzort.
A jelenlegi játékoknak egy i5 még mindig bőven elég.
Ha tudod, 4 magos i7-es processzorral vedd a géped - újabb játékok már kihasználják a többmagos processzorok erejét, és i5 (illetve gyengébb i7-ek) csak 2 maggal (igaz, HT miatt 4 szálas végrehajtással) rendelkeznek.
Ha asztali gépről lenne szó, #1-nek igaza lenne.
Először is köszönöm a válaszokat, 300e ft a legfelső keretem rá, és mindenképpen 4 GB videokártyát szeretnék bele (egyébként ez az oka annak, hogy bizonytalan vagyok, mert i5-nél szinte csak és kizárólag 2 gb-os konfigokkal találkoztam). Ahol esetleg mégis i5-höz társult 4 gb, ott javarészt nem volt túl számottevő az árbeli különbség.
Jelenleg a legoptimálisabb választásnak az Asus X550VX tűnik, a konfigurációja: i7-6700HQ (6 mb cache), 4 GB fent említett GTX 950M , 12 GB DDR4, egy kis 120-as SSD és 1000 GB 7200-as HDD. Ez így összességében 280e lenne. Esetleg találkoztatok már vele?
nem találkoztam vele.azt ugye tudod hogy a fullhd-felbontást elfelejtheted a witcher3-nál?a 950m ilyen igényekhez kevés.
ezt nézd meg inkább: [link]
ha jól emlékszem dupla hűtőventije van.de találsz róla tesztet,nézz utána.igazság szerint még jobb vga kéne úgyhogy azt javaslom hogy várj,talán lejjebb mennek az árak és elcsíphetsz egy 970m-es vga-val szerelt notit kedvezőbb áron.
Nem terveztem full hd-ban játszani, nincsenek annyira nagy igényeim, csak fusson el rajta közepes beállításokkal akadás mentesen minden új játék, amivel esetleg játszani szeretnék. :D
A jelenlegi laptopom egyébként egy lenovo g580 i5, 2 gb nvidia gt 635m, 8 gb ram, ezen is elfut a witcher, csak szeretném végre úgy élvezni a játékot, hogy nincsenek benne random fps droppok, és úgy, hogy az átvezető videók nem akadnak, hiszen ezt a gépet nem erre tervezték cirka három éve, amikor megvettem.
A kérdésem a következő, a feljebb írt configgal mennyire esélyes, hogy a kérdésben említett játékokkal gond nélkül tudok majd játszani, nem kell, hogy full hd-ban ultra beállításokkkal fusson, hanem megelégszem a közepes beállításokkal is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!