Tudnál adni tanácsot?
Szóval. Van egy viszonylag jó gépem, már csak videó kártya kéne bele.
Viszont a táp ami benne van, szerintem nem igazán passzol a kombóhoz.
CORSAIR Graphite Series 780T fehér
CHIEFTEC iARENA series GPC-500S ( a régi gépemből maradt meg.)
MSI H170 GAMING M3
INTEL Core i7-6700 3.40GHz 1151 BOX
ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro Rev. 2 ( Ez is a régi masinából maradt meg. )
KINGSTON 16GB FURY DDR4 2133MHz CL14 KIT
SAMSUNG 120GB 750 EVO
Most lenne 150 ezrem, hogy erősítsem a gépet.
Mit vegyek bele először? Tápot? Proci hűtőt? Vagy egy erős vga-t?
Köszi.
" a másik: a hatalmas súly miatt és a 6. genes vékonyabb lapkák végett könnyen meggörbülhet a procid, amitől tönkre is mehet, csak szólok. "
Erről halottam. Csak azt nem értem, hogy akkor az i7 6700k-ra mit tesznek? Mert tuning processzorra kell a hűtés ugye. Szóval ez nekem zavaros.
Elfogadom amit mondasz, mert sima i7-re én is sokallom azt a hűtést, de gondoltam rá kérdezek.
Esetleg valami személyes tapasztalat? :)
A processzor elgörbül? Na fene, hogy mik nem vannak! :)))) De ha ettől félsz, akkor tegyél rá vízhűtést. H75 vagy H110. Neked bőven jó az Artic, Freezer 7 Pro minek kéne cserélni?
Mert render alatt 75 fokos a processzor, mx2 pasztával.
TCASE 71°C
És visszaveszi az órajelet.
Mellesleg olvasd el a 10es hozzászólást.
Nem én találtam ezt ki :D
Mellesleg azon nevettem. Tudom hogy nem te találtad ki. Olyannal már találkoztam, hogy a 2,3 kilós hűtő miatt megrepedt az alaplap.
72 fok? Ott valami nagyon el van cseszve! Hidd el hogy nem a hűtő miatt. Ha beraktad a keretet, akkor két csavarral rögzíted, igaz? Nos, ha azt nem egyenletesen húzod, akkor nagyon könnyen megbillen a hűtő és már is gond van. Azokat a csavarokat nem kell teljesen betekerni. Ugyan ezzel a hűtővel (ha kell bebizonyíthatom) nem megy fel a hőfok 55 fölé! Hasonló kaliberű procival.
Tudod q_vára nem számít hogy kinek mekkora %-a van. Én sose nyomkodok a pirosra, viszont leállok vitatkozni azokkal akik f@..ságot írnak. :)
Értem :)
Hát végül is alakult:
MSI GTX 1060 ARMOR 6G OCV1 GTX1060 6GB GDDR5 PCIE
corsair vengeance 500w
COOLERMASTER Hyper 212 EVO
Köszi a helpet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!