Meg lehet menteni az adatokat pendrive-ról? Ha igen, hogyan?
Vizsgára készülök, jegyzeteket, tételkidolgozásokat a pendrive-on tároltam.
Tegnap este rácsatlakoztattam a gépre, betöltöttem róla az egyik anyagot és folytattam a kidolgozását. Közben mentettem.
Másodszori mentéskor kiírta a gép, hogy nem tudja arra a meghajtóra menteni, ahova eddig, mert nincs ilyen meghajtó.
Megnéztem a pendrive-ot, a led kialudt, se kép, se hang.
Hiába próbálkoztam vele azóta, egyszerűen egy gép sem ismeri fel, ha rádugom USB-re, nem látja, a szerkentyű sem világít.
Mi történhetett?
Menthető még ami rajta van?
Köszönöm a választ.
Lehet valahogyan életet lehelni bele? Akár "megerőszakolva", burkolat nélküli állapotban áramot lehetni áramköreibe?
Köszönöm, megpróbálom.
Felmerült bennem, hogy ha a gép nem látja az eszközt, akkor hogyan tudom adatmentő programmal lementeni a rajta levő adatokat? Van valami trükkje?
Keress valakit akinek van linux a gépén és ért is hozzá.
Legrosszabb esetben LiveCDvel bebootolsz.
Dugjátok be az usb-t aztán nézzétek a dmesg mit ír ki.
Onnan lehet továbbmenni vagy menteni vagy kukázni.
Megoldottuk!!!!
Egy ugyanilyen pendrive segítségével.
A rosszról leszereltük a chipet és átraktuk a másikra. és működött!! Gyorsan lementettem róla az adatokat, a rossz szerkentyűtől pedig azonnal megszabadultam.
Kösz a tippeket!
(Ezt azért írtam le, hátha másoknak is tudok vele segíteni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!