Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Valaki aki eléggé jártas a...

Valaki aki eléggé jártas a hardverekben segítsen légyszíves! Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

Sajnos észre vettem, hogy mostanság nem úgy működik a gép ahogy kéne neki. Leírom, hogy miket vettem észre:

-ha felkapcsolom a kislámpát/ventilátort, akkor eltűnik a webkamera képe ha beszélgetek valakivel

-szintén ha felkapcsolom a kislámpát/ventilátort, akkor a 2. monitorként érzékelt tv-t leválasztja egy kis ideig, mintha kihuztam volna a hdmi kábelt

-a hátsó a mikrofon csatlakozót nem mindig érzékeli

Lényegében ezek a "látványosabb" dolgok, de gondoltam megnézem valamilyen programmal hátha valami a számítógép tápegységével van, mivel konnektort leellenőrizte szakember és elosztót is cseréltem már, de ezek a hibák újra előjönnek. Az aida64-el megnéztem a Feszültséget és ezeket az eredményeket mutatta:

Alap Érték

+3.3V 3.312V

+5V 5.564V

+12V 7,053V

Nem vagyok nagy szakértő, de a +12V helyett a 7V elég rossznak tűnik.

A kérdés pedig hogy ez 100% a táp hibája vagy esetleg az alaplappal lehet valami hogy a csatlakozók is így reagálnak?

2016. aug. 29. 19:17
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha tényleg ennyit ad le akkor az kuka.

Mit csinál játék vagy terhelés alatt?

Aida 64 alatt futtass egy stabilitástesztet.

(eszközök->rendszer stabilitásteszt)

Pipáld ki mind a 6 rubrikát majd futtasd egy darabig és közbe nézd az értékeket.

Egyébként a BIOS-ban milyen értékeket mutat.

2016. aug. 29. 19:25
 2/5 A kérdező kommentje:

Játék közben megy minden rendesen, semmi probléma nincs vele.

Az aida-t futtattam 10 percig és terhelés alatt csak 7.3V-ig ment fel.

A biosban pedig 11,5V és 12,1V között ugrált mp-enként.

2016. aug. 29. 19:46
 3/5 anonim ***** válasza:

A 11,5V az egy alsó határ ami még "jónak" mondható.

Valószínűbbnek tartom, hogy az Aida mutat rossz értékeket, mert 7V-nél nem nagyon kéne működnie a gépnek.

Szedd le ezt a programot és futtasd rajta a tápegység tesztet egy jó fél óráig (power supply)

(Észre fogod menni, ha elindul, nálam dx11-en hajlamos nem elindulni..)

Ha nem tapasztalsz közbe semmi furát.(kikapcsol, kékhalál..) akkor valószínűleg a táp még kihúzza egy darabig.

[link]

Egyébként mi a tápegység és az alaplap pontos típusa?

2016. aug. 29. 20:00
 4/5 A kérdező kommentje:

Alaplap: Asrock H81 PRO

Táp: Modecom LOGIC600

A tesztet meg elindítom és majd utána írok.

2016. aug. 29. 20:10
 5/5 A kérdező kommentje:

Végig ment a félóra, nem állt le és nem is történt semmi.

A végén egy mappába kidobta képeken az eredményeket és mindehol 0 errort ír :/

Jobban örültem volna neki, ha kikapcsol vagy valami, mert akkor tudtam volna mit kell kicserélni.

2016. aug. 29. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!