Valaki aki eléggé jártas a hardverekben segítsen légyszíves! Mi lehet a baj?
Sajnos észre vettem, hogy mostanság nem úgy működik a gép ahogy kéne neki. Leírom, hogy miket vettem észre:
-ha felkapcsolom a kislámpát/ventilátort, akkor eltűnik a webkamera képe ha beszélgetek valakivel
-szintén ha felkapcsolom a kislámpát/ventilátort, akkor a 2. monitorként érzékelt tv-t leválasztja egy kis ideig, mintha kihuztam volna a hdmi kábelt
-a hátsó a mikrofon csatlakozót nem mindig érzékeli
Lényegében ezek a "látványosabb" dolgok, de gondoltam megnézem valamilyen programmal hátha valami a számítógép tápegységével van, mivel konnektort leellenőrizte szakember és elosztót is cseréltem már, de ezek a hibák újra előjönnek. Az aida64-el megnéztem a Feszültséget és ezeket az eredményeket mutatta:
Alap Érték
+3.3V 3.312V
+5V 5.564V
+12V 7,053V
Nem vagyok nagy szakértő, de a +12V helyett a 7V elég rossznak tűnik.
A kérdés pedig hogy ez 100% a táp hibája vagy esetleg az alaplappal lehet valami hogy a csatlakozók is így reagálnak?
Ha tényleg ennyit ad le akkor az kuka.
Mit csinál játék vagy terhelés alatt?
Aida 64 alatt futtass egy stabilitástesztet.
(eszközök->rendszer stabilitásteszt)
Pipáld ki mind a 6 rubrikát majd futtasd egy darabig és közbe nézd az értékeket.
Egyébként a BIOS-ban milyen értékeket mutat.
Játék közben megy minden rendesen, semmi probléma nincs vele.
Az aida-t futtattam 10 percig és terhelés alatt csak 7.3V-ig ment fel.
A biosban pedig 11,5V és 12,1V között ugrált mp-enként.
A 11,5V az egy alsó határ ami még "jónak" mondható.
Valószínűbbnek tartom, hogy az Aida mutat rossz értékeket, mert 7V-nél nem nagyon kéne működnie a gépnek.
Szedd le ezt a programot és futtasd rajta a tápegység tesztet egy jó fél óráig (power supply)
(Észre fogod menni, ha elindul, nálam dx11-en hajlamos nem elindulni..)
Ha nem tapasztalsz közbe semmi furát.(kikapcsol, kékhalál..) akkor valószínűleg a táp még kihúzza egy darabig.
Egyébként mi a tápegység és az alaplap pontos típusa?
Alaplap: Asrock H81 PRO
Táp: Modecom LOGIC600
A tesztet meg elindítom és majd utána írok.
Végig ment a félóra, nem állt le és nem is történt semmi.
A végén egy mappába kidobta képeken az eredményeket és mindehol 0 errort ír :/
Jobban örültem volna neki, ha kikapcsol vagy valami, mert akkor tudtam volna mit kell kicserélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!