Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ezek mit jelentenek?

Ezek mit jelentenek?

Figyelt kérdés
Nemsokára szeretnék venni egy laptopot, de minél jobbat, ugyanis játszani is szeretnék rajta. Az lenne a kérdésem, hogy ezek a processzorok, ram-ok meg ehhez hasonló turpisságok mit jelentenek? Semmit nem tudok szinte a gépekről és ezen változtatni akarok. Minden ehhez kapcsolódó információt letudnátok nekem írni (mármint a Ram, processzor meg ilyesmik) ? Még abban sem vagyok megbizonyosodva, hogy mi az a hardver ._. Légyszíves ne nézzetek hülyének, köszi. A válaszokat köszönöm szépen.

2016. aug. 29. 09:39
 1/6 anonim ***** válasza:

Processzor: Ez old meg minden számítási feladatott és továbbítja a többi hardvernek.

Memória: Ide rakja azokat a dolgokat amit használsz(játék,internet, stb.) Újra indításnál törlődik.

Videókártya: A processzortól kapott parancsokat dolgozza fel és jeleníti meg a képernyőn

Hdd: Ezen vannak rajta a fájlok.

Alaplap: Ebben van benne minden(processzor,memória, stb.)

Egy játékra való laptop nagyon drága (300.000<)

Biztos hogy laptopot szeretnél?

Amúgy egy jó laptop ami játékra való MIN.

I5 processzor

8gb ram

GTX 960m

750gb hdd

NE vegyél GT szériás laptopot(videókártyát)mert az filmezésre/netezésre van.

2016. aug. 29. 10:39
 2/6 anonim ***** válasza:
47%

Wikipédia, stb., erről annyit lehetne írni, hogy az már vicc...

Csak a processzoros válaszomra: "A hozzászólásod túl hosszú. Kérjük, hogy rövidebben fogalmazd meg a válaszod!"

Netről tájékozódj, ott már fent vannak dolgok, videók, ne várj itt válaszra, majd ha nem értesz valamit az írásokból, azt kérdezd meg, biztos nem kell 200 oldalt írnunk... :)

MakroBox

:)

2016. aug. 29. 10:40
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

#2 vagyok:

Ilyenekre keress a neten:

- CPU, processzor

- GPU, videókártya

- RAM, memória

- Motherboard, alaplap

- Winchester, HDD, SSD

Összefoglaló nevük: HARDVER

Nem összekeverni vele: SZOFTVER (program)

Ezek alapok... ha többet szeretnél tudni, az alaplapi csatlakozók tanulmányozásával kezd a netről.

Leírtam sok angol nevet (rövidítést), hátha abból több van, és valamit tudsz angolul... :)

MakroBox

2016. aug. 29. 10:44
 4/6 anonim ***** válasza:
76%

#2 és #3 vagyok:

Ha laptopot szeretnél venni, írd le mennyi a keret, milyen játékokat szeretnél rajta tolni, jó-e használt, stb...

MakroBox

2016. aug. 29. 10:46
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Szeretnék játszani az összes LEGO pc szériával is csupán nosztalgia kedvéért. Nem feledkezem meg a Sims-ről, illetve az Assassin's creed-ről sem. A Far Cry Primal sem maradhat el :)
2016. aug. 29. 10:59
 6/6 anonim ***** válasza:

FC:P-re lapos?

Hűha, oda egy olyat nézz ami legalább ilyen hardverekkel rendelkezik:

i3 6100 | i5 4xxx/6xxx | i7 4xxx/6xxx

8GB RAM

GTX 960M

Ezek legyenek meg minimum és akkor el lehet vele !!játszadozni!!

Egyébként pedig tényleg Wikipédia lesz a barátod pár NAPIG mert rettentően hosszú az amit igazából le kellene írni.

2016. aug. 29. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!