Kovács Gábor Roland kérdése:
Lesz-e baj abból ha egy OC videokártyát húzunk?
Figyelt kérdés
Üdv! Adott egy Gigabyte Geforce GTX 960 4GB OC Windforce 2 kártya és arra lennék kíváncsi, hogy baj származhat-e abból ha húzok egy picit a GPU órajelén? Van egy olyan lehetőség a Gigabyte OC GUGU II programban hogy ki tudom pipálni a GPU órajel alatti "OC" módot és akkor a program automatikusan az OC-nak megfelelő méretűre növeli az órajelet. az OC mellett van még olyan opció is hogy "gaming" meg "ECO", tehát a három közül tudok választani. Utánanéztem google-ban a képeknél hogy vajon ezt mindegyik kártyánál lehet-e csinálni tehát a nem OC kártyáknál is, de megkönnyebbülésemre azoknál nem kínál fel ilyen lehetőséget. No, de kérdésem lenne hogy ez mennyiben befolyásolja az élettartamát?2016. aug. 29. 09:19
1/5 anonim válasza:
Semennyiben mert ezeket a beállításokat maga a gyár (gigabyte) adta meg, meg a garidat sem veszted el ha bepipalod a legmagasabb orajelu "gaming"-et.
2/5 anonim válasza:
A magas hőmérséklet és a feszültség rontja a videokártya élettartamát, a gyári beállítások pedig mindig megfelelőek, ugyanis ezeket úgy tervezték, hogy a ha a legszerencsétlenebb tápellátás mellett a legszerencsétlenebb gépházban üzemel, akkor is stabil maradjon a garanciális időszak alatt. Ha nem nyomod fullba a kretént, akkor manuálisan is OC-zhatsz, mivel arra való.
3/5 anonim válasza:
Most komolyan egy GTX 960-t minek kell húzni? Nem elég erős?
4/5 anonim válasza:
Mert úgy erősebb. Bizonyos szempontból ne vegyünk videokártyát se, mert az integrált is elég erős.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, tehát akkor ezek szerint nem lesz semmi baja. Azért is örülök hogy nem nekem kell megadni értékeket mert akkor így legalább a gyári OC-t be tudom állítani egyetlen pipával. #3 válaszoló: de, erős e nélkül is, de néhány játékban még ha 2-3FPS-el is de előnyt jelent számomra a tuning hogy élvezhessem ultra beállítások mellett.
2016. szept. 17. 11:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!