Régi konfig felújításában kérnék segítséget?
Sziasztok!
Lenne egy régi konfigom, és azt szeretném modernizálni, annyira, amennyire lehetséges ma 2016-ban. Anyagilag most nem futja többszázezres gépre, úgy hogy most ebben tudok gondolkodni. Bár lehet az első kérdés az lenne, hogy megéri-e bele invesztálni, lenne-e érezhető változás?
Szóval, az aktuális konfig:
CPU: QuadCore Intel Core 2 Quad Q8200, 2333 Mhz (7 x 333)
Alaplap: Asus P5KPL-AM
Memória: 2 × 2 GB DDR2-800 SDRAM
VGA: AMD Radeon 6670 1GB
HDD: Samsung SP1614N 160GB és Western Digital wd3200aaks-00v1a0 320GB
A memóriát, meg a tápegységet pontosan nem tudom megmondani most, utóbbi azt hiszem 400, vagy 400 valahány watt. Szóval ez lenne a jelenlegi történet. Na most nekem az a tervem, hogy az alaplap maradna, minden más csere. HDD mindenképp, az ma már karcsú. VGA-ból ismerősömön keresztül ingyen hozzájutottam egy Asus HD6850 kártyához, nem sokkal jobb, mint ami most van tudom. Ha esetleg van ennél jobb alternatíva, ami rámegy erre a régi alaplapra, akkor nyugodtan.
Szóval várom a javaslatokat, hogy mit lehet kezdeni ezzel a régi alaplappal. Mert úgy vagyok vele, hogy ha alaplapot kell cserélni, akkor mindenképp pöpec legyen, amire pöpec dolgok kerüljenek, ami meg már a több százezres kategória, amire éppen most nincs keret, de egy kis kozmetikázásra lenne. Mert nem tudom mikor lesz pénz teljesen új, modern konfigra, szerintem nem 1 éven belül.
Az alaplapban már nem tudsz mit fejleszteni, bocsi. Nem támogat 4GB ramnál többet és nem tudsz szerezni sokkal jobb processzort sem. Tehát ebből az alaplapból kihoztad a maximumot.
Asrock H110M-HDV
i3-6100
Kingston 8GB DDR4 2133MHz HyperX Fury
Ez a minimum fejlesztés, amit én javaslok. A többit eladhatod, később mehet mellé GTX1060-ig akármi. 400W pedig elég, mert az újabb processzorok és videokártyák maximális fogyasztása nagyon alacsony, egy középkategóriás gép összteljesítménye sem megy soha 200W fölé. Csak attól függ, hogy milyen minőséget képvisel.
Köszi a választ!
És egy ilyen (általad írt) géppel mire lennék képes? Egy mai játékkal mennyire bírna el? Igazából öcsém gépe ez, neki próbálok valamit összerakni, és ő azért szeret játszani, újabbakkal is.
Illetve ez az Asrock alaplap jól bővíthető hosszú távon? Gondolom, mivel azt írtad, hogy majdnem rá lehet rakni a legújabb VGA-t. Mert tényleg nem rossz ötlet kisebben kezdeni, aztán szépen haladni fölfele, mintsem a 8 éves konfigot foltozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!