Random lefagy a gépem. Miért?
A gép:
BE QUIET! Dark Power Pro 11 550W
MSI B150 Gaming M2
Intel Core i5 6500
Artic cooling Freezer l11
2*8 GB HyperX Fury ram 2133 Mghz Cl 13
ASUS Gtx 1070
WD 2 TB 64MB HDD
SAMSUNG 512GB 950 PRO M.2 PCIe 2280
LG DVD RW
CORSAIR Graphite Series 780T Ház.
OP rendszer: Windows 10 1607 Verzió.
Ram tesztet 4* lefuttattam, 0 hiba.
Processzort Stressz teszteltem Prime95.el, 2 órán át.
A processzor maximum 55 fokra ment fel.
Biost frissítettem, a legújabbra.
Driverek a legújabbak.
4 féle vírusirtóval néztem át a gépet 0 fertőződöttség.
A hőfokok mindenhol jók. Már nem tudom mire gondolhatnék még.
Játék közben, youtube közben, Word közben bármikor képes lefagyni, amin csak az újra indítás segít.
Merevlemez, SSD, Processzor, ram, táp, tesztelve lett másik gépben.
Másik gépen ugyanez a windows fut, ugyanez a vga driver.
Driverek mindenből a legfrissebbek, próbálva lettek régebbivel is.
Vírus, vagy egyéb nincs a gépen.
Rengetek ilyen esetet olvastam, így már csak az alaplap hiba maradt.
Íme egy hasonló eset. Csak az Z170 lappal, de az is MSI.:
Noss hol is kezdjem !
Elősször is még megvárom a következő BIOS frissítést ha egyáltalán raknak fel és csak utána viszem vissza az Iponhoz.
Mindennap 1 szer legalább random lefagy a gép/Hard Lockup ot csinál. Megfagy a hang is.
Mielőtt bárki azthinné gondolkkodás nélkül adtam 2 csillagot akkor olvassa tovább.
Már nemtudom pontosan hány hete van a sárdobálózás a különböző fórumokon a hibával kapcsolatban.
Külön indítottam Thread-et az Intel Proci fórumán és az MSI Motherboard fórumán.
Heteken át tartó sablon ötleteknek hála semmi se javult. A végén már azt mondták hogy kapcsoljam ki az összes tuning funkciót. Persze hiszen pont ezért vettem ebbe egy INTEL i5 6600K -t .. Hogy ne legyen tuning.
Intel fórumon angolul nemtudnak szegények így hiába írtam hogy ez 1. nem működik a megoldás 2. akkor vettem volna egy sima 6600-at ha nem akarnám valamikor a jövőben húzni.
Az MSI fórumán arra a kérésemre a végén mikor már nemtudtak mit írni mert már minden kipróbáltam - hogy - KB Mikor fog megjelenni az uj BIOS mert Októberben volt az utolsó és televan hibás bejegyzésekkel a fórum. Semmi válasz már mióta.
Szép ...
A procival nemlehet gond. Diagnosztika megvolt Intel fórum elemzés szerint az alaplap lehet a hibás/gyanús.
Memória teszt megvolt. Memtest86 6.2 - 4 teljes futás = 0 hiba.
Random lefagy össze vissza.
Word doksiba írsz közben zenét hallgatsz ? Nesze itt egy Hard Lockup.
Netezel az EDGE-ben ? Hard Lockup .
Játszol egy 10 éves játékkal ? Hard Lockup.
Nemsokára viszem vissza. Még várok a kövi BIOS ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!