Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem működik a hardverese...

Miért nem működik a hardveresen gyorsított videolejátszás?

Figyelt kérdés

Adva van a következő konfiguráció:

Alaplap: Gigabyte GA-880GMA-UD2H

Alaplapra integrált videovezérlő: AMD Radeon HD 4250

Operációs rendszer: Microsoft Windows 10 1511 (Build: 10586.545) [jogtiszta]

Eddig a hardveresen gyorsított videolejátszás rendesen működött (dxva2-vel). Viszont valami miatt pár napja már egyáltalán nem megy. Amíg a böngészőben (Google Chrome) engedélyezve volt a hardveres gyorsítás, szinte minden videónál zöld képernyőt adott be (csak hang volt, kép nem). Hasonlóan fekete képernyő fogad mind Windows Media Playerrel, mind MPC-HC-vel történő lejátszás esetén. Miután letiltom ezekben a programokban a hardveres gyorsítást, lejátssza szépen, de így - mivel a processzorra marad a dekódolás - a 4 magból az egyik 100%-osan pörög (egy 1080p 60fps videó esetén), ezért ez így nem maradhat.

Gyanakodtam arra, hogy a Windows Update lefrissítette egy olyan verzióra a drivert, ami hibás, így visszaálltam egy régebbire, de a helyzet változatlan maradt. Mit tehetnék még?

2016. aug. 23. 00:52
 1/3 anonim ***** válasza:

Igen,ez az update lesz, spanomnak is volt ilyen.

Az a javaslatom, távolítsd el Eszközkezelőben a hardvert és a driverjét, és telepítsd újra. Ez megoldja a problémát.

2016. aug. 23. 00:57
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippet. Írtam, hogy ezt már megcsináltam, és ez nem jött be.
2016. aug. 23. 00:59
 3/3 anonim ***** válasza:

Hibás rendszerfájlok javítása:

[link]

1.: Ehhez nyiss parancssort rendszergazdaként (windows gomb + X) és másold be:

sfc /scannow

Sokáig fog futni, és legjobb ha a folyamat végén újra indítod a gépet.

Ha az mégsem oldaná meg a problémát, még ezt próbáld meg:

2.: Sérült rendszer image javítása

Ehhez futtasd a powershell-t rendszergazdaként (keresés: powershell jobb klikk futtatás rendszergazdaként, vagy jobb klikk a tálcán > feladatkezelő > fájl > új feladat futtatása > a megnyitásba írd be powershell > alatta a négyzetbe tegyél pipát, a feladat létrehozása rendszergazdai jogosultságokkal) és másold be:

Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Ez szintén sokáig fog futni, és a folyamat végén indítsd újra a gépet. Üdv.

2016. aug. 23. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!