Nvidia msi gtx 1070 Videokártya+ intel i5-6500 processor-hoz milyen alaplap lenne jó, illetve táp?
Közel jövőben vennék i5-6500-as processort és msi 1070-es videókártyát. ez a kettőhöz ragaszkodom és olyan gondban lennék h nem maradt túlsok feleslegem amit tudnék költeni alaplapra tápra és egy processzor hűtőre.(36ezer ft, nagyon max 46zer ft)
Alaplapból arra gondoltam, hogy DDR3-as nem lenne rossz mert az előző gépből 8 gb ramomat áttudnám helyezni ezzel is spórolva, táphoz nem értek de ilyen 15-20 ezer között lenne jó valami megbízható viszonylag hosszú távra, processor hűtőnél nézelődtem és Cooler Master Hyper TX3 EVO-t találtam jónak jó véleményekkel.
Tanácsokat szeretnék kérni mert nem nagyon tudom hogy mihez kezdjek ezekkel kapcsolatban. (A videókártyához ragaszkodom)
A ddr3 -as rammot ne helyezd át, mert tönkreteszi a proci memóriavezérlőjét. Skylake processzorhoz csak egy speciális ddr3at használhatsz, ami helyett már jobban megéri ddr4 -et venni.
Tehát alaplapból vegyél egy olcsó ddr4 -et támogató h110est(pl msi h110m pro d).
Tápnak a best buy jelenleg a corsair Vengeance 400w.
Processzorhűtőt 10e alatt nem érdemes venni. Ha halkabb gépet akarsz, jobban megéri egy jobb tápot venni (pl corsair rmx 550, ami teljesen hangtalan).
Én b150 vagy h170 es alaplapot vennék kb 23e-ért
Asrock is jó vagy egy msi mortal.
Tápegységnek egy fps 600 hyper bőven elég talán még sok is. A nem moduláris kb 18e ft a moduláris meg 20e ft.
Nem járt a procihoz hűtő?
A skylake nagyon keveset fogyaszt és kevés hőt termel, untig elég neki egy alsó kategóriás hűtő is ha nincs gyári.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!