Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » AIDA szerint többet fogyaszt...

AIDA szerint többet fogyaszt a CPU-m, mint ami az adatlapján van. Mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés

Helósztok vettem egy A10 7860K-t, ez elvileg 65W-os, de az AIDA szerint jóval többet fogyaszt. Miért lehet ez? A válaszokat előre is köszi!

[link]

2016. aug. 22. 10:56
 1/4 A kérdező kommentje:
Másik processzor fogyasztását rendesen mutatja.
2016. aug. 22. 10:57
 2/4 MGéza ***** válasza:
Nincs húzva, túlfeszelve, ilyesmi? Használtan vetted vagy új? Egyébként meg nem biztos, hogy AIDA helyes értéket mutat.
2016. aug. 22. 11:01
 3/4 A kérdező kommentje:
Teljesen új. Iponról rendeltem. Nem tuningoltam. Egyébként másik táppal kipróbáltam, és ugyan ezek az eredmények.
2016. aug. 22. 11:05
 4/4 anonim ***** válasza:

Ez így butaság és az ilyen szoftveres cuccoknak nem nagyon hinnék. A lenti értékeket összeadva kijön a 169W, de ezeket nem lehet összeadni illetve már eleve sántítanak az értékek. Az még hihető, hogy full idle állapotban 7,3W-t eszik meg az, hogy az IGP oldal megelégszik 11,25W-val, de hogy a modulok 61 és 88W-t megesznek külön-külön az már érdekes (meg az eltérés is, hiszen egyformák, közös lapkán foglalnak helyet). Szóval itt van valami kavarás.

Amúgy a TDP igazából a maximális hőtermelést fejezi ki, de való igaz, hogy a pillanatnyi hőtermelés és a pillanatnyi fogyasztás közel áll egymáshoz, hiszen a CPU a felvett energia majdnem teljes egészét hővé alakítja. A max TDP egy másik dolog, hűtés vagy táp tervezéshez hasznos adat lehet, de mint gyakorlati (és pláne állandó) értékként nem értelmezhetjük.

2016. aug. 22. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!