Miért nem indul a gépem?
Vihar volt tegnap, kikapcsolt. Utána ment aznap is, másnap is. Viszont utána már nem tudtam bekapcsolni. Minden cucc kb új benne, minőségi táp van benne, az is kb 1 hónapos, boltból vettem,nem használtan.
Nem világít semmi a lapon, meg sem mozdul. Cseréltem benne tápot, úgy sem mozdult meg. Most vagy meghalt benne a lap (vagy a lap és a táp) vagy az indító gombbal van valami. A lap is pár hetes, szóval alapvetően annak sem kellene rossznak lennie, az elemnek se kellene lemerülnie....vélemény, tipp?
Jól gondolod, vagy alaplap, vagy táp. A tápot indítsd el alaplap nélkül. Ha elindul akkor talán jó. De ha van lehetőséged mérd ki, hogy melyik lábon hány voltot ad le.
Az alaplapon nézd meg a kondikat, nincsenek e felpuklisodva.
A gomb meg gyakorlatilag 2 vezeték. Ha van multiméter akkor azzal meg tudod nézni hogy jó e gomb, de még egyszerűbb ha lehúzod a csatlakozót és azt a két tűt amire rá volt csatlakoztatva egy csavarhúzó hegyével összeérinted. Ha elindul a gép akkor a gomb a hibás. Egyébként a tápkábelt sem árt megnézni, hogy nincs e megtörve.
A tápkábel megtörés már csak azért sem lehet,mert nem volt megmozdítva a gép közben, egyik napról a másikra elromlott.A gombokat még a válasz előtt teszteltem, nem csináltak semmit. Azok ki lettek lőve.
A táp is ugye ki lett lőve. Lehet,hogy rossz, de nem az alapvetően a probléma,mert egy másik (működő) táppal sem mozdult meg. Vagy alaplap,vagy valami kis dolog. Még az elemre gondoltam.
ha nincs proci nem indul a gép. lehet hogy az ment tönkre, lehet hogy alaplap.
Ahogy írtam, kondikat nézd meg, nem e púposak.
Ha benyomom a power gombot,akkor pördül egyet mindig a procihűtő. Ha viszont az alaplapi kábelt bedugom,akkor megint semmi (a 4 pinest).
Az nem lehet,hogy csak az a kábel rossz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!