Ehhez a gépigényhez keresek laptopot, tudnátok ajánlani valamit?
Minimum:
Op. rendszer: Windows® Vista 32/64bit, Windows® 7 32/64 bit, Windows® 8 32/64 bit, Windows® 8.1 32/64 bit
Processzor: Intel® Core™2 Duo 3GHz
Memória: 2 GB RAM
Grafika: NVIDIA® Geforce® 8800 or higher, ATI Radeon™ HD 4770 or higher
DirectX: Verzió: 9.0c
Hálózat: Szélessávú internetkapcsolat
Tárhely: 30 GB szabad hely
Hangkártya: DirectSound® compatible sound card
Ajánlott:
Op. rendszer: Windows® 7 64 bit
Processzor: Intel® Core™ i5 2.66GHz
Memória: 4 GB RAM
Grafika: NVIDIA® Geforce® GTX 660 or higher, AMD Radeon™ HD 7950 or higher
DirectX: Verzió: 9.0c
Hálózat: Szélessávú internetkapcsolat
Tárhely: 30 GB szabad hely
Hangkártya: DirectSound® compatible sound card
Mennyi a laptopra a keret? Így egyszerűbb lenne... :)
Egyébként egy jobb ár/érték arányú 120 000Ft-os laptoppal már bőven elvan, de ha mondasz árat, hogy mennyi a keret, mondok típust is.
Mi a legolcsóbb ami jó ehhez? Mármint normális minőségben tudjak játszani, ne minimum grafikán azért.
Annyit adok ki amennyit muszáj.
Melyik játék?
Úgy egyszerűbb lenne, mert a gépigény sok esetben nem annyira reális. (Pl lehet, hogy a minimum gépigénnyel nem is menne a játék).
A Final Fantasy XIV Online: A Realm Reborn-ra tudok gondolni gépigény alapján.
Ha tudjuk melyik játék, akkor könnyebb leellenőrizni, hogyan futna az adott hardveren a játék.
Körülbelül
HD Medium 25-35FPS-hez:
Full HD High 40-50 FPS-hez:
Hogy alátámasszam nem csak hasraütésszerűen mondtam az FPS értékeket:
https://www.youtube.com/watch?v=P7d_epJDoL8
Itt az első 124 000 Ft-os laptopon láthatod, hogy High-on eléggé laggol a játék, mediumon szerintem játszható lenne, de erre nincs garancia.
A 2. konfig jóval drágább, de a videokártya 2,1-szer erősebb a 840M-től (ami az első konfigban van) a processzor pedig KÖRÜLBELÜL 1,4-szer kb.
A második gépen gond nélkül menne, az elsőn kétséges, hogy nem-e lenne nagy FPS csökkenésed helyenként...
Ha nincs keret a 2. laptopra, akkor ez még elég jó ár/érték arányt képvisel:
Kicsit gyengébb proci és 4Gb ram (persze ezt könnyedén lehet bővíteni). Videokártya azonos. Egyébként szerintem ez az i3 6100u is szépen kihajtja a még a gtx 950m-et. A 4Gb ebben a játékban éppen hogy elég lenne High-on.
Szerintem ez lenne a legjobb választás, de mind a 3 kiváló ár/érték arányt képvisel egyébként (csak az első laptop picit gyengusz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!