AMD RX470, újraindul a gép, miért lehet ez?
Sziasztok, a múlt héten vettem egy egy új videokártyát, az AMD RX470-es újdonságát. Előtte egy GTX750Ti-m volt.
Display Driver uninstallal töröltem is szépen a régi NVIDIA drivert, majd szépen beraktam az új kártyát illetve telepítettem a hozzá való AMD illesztőprogramot is.
A problémám az h random jelleggel bármilyen játékban, ha valamilyen video beállítást bekapcsolok újraindul a gép, ez persze játékonként változó beállítás. pl.:AC Unity esetén ha fullscreenben van és a vsync is be van kapcsolva attól rögtön újra indul, No Man Sky nak elég csak a vsync, Wticher 3 meg randomszerűen, beállításoktól függően, ultrán kb 1-2 perc után high on mondjuk 40 perc után újraindul a gép. Windows log persze semmit nem ír csak annyit h az előző rendszerleállás váratlan volt...
Nemtudom h mi okozhatja pontosan, szerintem a PSU illetve a RAM kizárva mivel az előző kártyán nem volt semmi ilyen gondom, csak azóta áll fenn a probléma mióta ez a kártya van. Lehet maga a kártya gyári hibás?Ha van bárkinek bármi ötlete előre is köszönöm!
ui: a gépem: AMD 8350 proci, 8GB kingston RAM, Corsair 80+ Gamer 600W táp,ASUS Sabertooth 990X V2.0 alaplap és az említett AMD RX470 es kártya
Legfrissebb driver van fent? Habár ha beállításfüggő kétlem, hogy szoftveres probléma lenne...
Egy jó haverod gépében esetleg nem tudnád kipróbálni a kártyát(akinek nem valamilyen hulladék tápja van)?
" PSU illetve a RAM kizárva mivel az előző kártyán nem volt semmi ilyen gondom, csak azóta áll fenn a probléma mióta ez a kártya van."
Pont, hogy a PSU lesz a ludas, mivel ennek a videokártyának nagyobb áramigénye van. Gamer tápegység egyébként nem létezik, úgyhogy már innen biztos vagyok, hogy az a hibás.
Táp lesz a ludas. Vedd le a grafikát lowra (mindent) és láss csodát valószínűleg később fog kikapcsolni a gép mint, ha ultrán lenne. És ez miért van? : nem terheled annyira a géped (videokártya, proci), kevesebbet esznek, így a rossz tápod még elbírja látni a konfigod.
Biztos ami biztos, szerezz egy kölcsöntápot (pl.:havertól) és próbáld ki azzal is, h megy-e vagy nem.
(Egyébként nem eszik olyan sokat az rx 470, gtx 750 elvan 75W-ból, az rx 470 meg [modeltől függően] 120-160W-ot kér.)
Csináld meg azt amit fentebb írtam (lowra mindent, h ne terhelje annyira a játék a gépet).
Ha ezután nem kapcsol ki vagy feltűnően jóval tovább bírja mintha maxon lenne a grafika, akkor a tápod rossz.
Hallgasd a tápod, ha ilyen furcsa cicergő, zizegő, zúgó, (nem tudom, h voltál már-e trafóházba, vagy közel hozzá, de ha rossz a táp ahhoz hasonló hangot is hallhatsz) hangot ad, akkor tuti, h hibás.
De még mindig a legegyszerűbb az lenne, ha kérnél kölcsönbe egy ismerősödtöl egy tápot és azzal is kipróbálnád.
(Egyébként milyen ramot raktál bele? Automatán van a frekvencia és feszültség kezelés?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!