Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » AMD RX470, újraindul a gép,...

AMD RX470, újraindul a gép, miért lehet ez?

Figyelt kérdés

Sziasztok, a múlt héten vettem egy egy új videokártyát, az AMD RX470-es újdonságát. Előtte egy GTX750Ti-m volt.

Display Driver uninstallal töröltem is szépen a régi NVIDIA drivert, majd szépen beraktam az új kártyát illetve telepítettem a hozzá való AMD illesztőprogramot is.

A problémám az h random jelleggel bármilyen játékban, ha valamilyen video beállítást bekapcsolok újraindul a gép, ez persze játékonként változó beállítás. pl.:AC Unity esetén ha fullscreenben van és a vsync is be van kapcsolva attól rögtön újra indul, No Man Sky nak elég csak a vsync, Wticher 3 meg randomszerűen, beállításoktól függően, ultrán kb 1-2 perc után high on mondjuk 40 perc után újraindul a gép. Windows log persze semmit nem ír csak annyit h az előző rendszerleállás váratlan volt...

Nemtudom h mi okozhatja pontosan, szerintem a PSU illetve a RAM kizárva mivel az előző kártyán nem volt semmi ilyen gondom, csak azóta áll fenn a probléma mióta ez a kártya van. Lehet maga a kártya gyári hibás?Ha van bárkinek bármi ötlete előre is köszönöm!

ui: a gépem: AMD 8350 proci, 8GB kingston RAM, Corsair 80+ Gamer 600W táp,ASUS Sabertooth 990X V2.0 alaplap és az említett AMD RX470 es kártya

2016. aug. 21. 16:49
 1/10 anonim ***** válasza:
Milyen rendszer van a gépen. De ne azt írd, hogy operációs rendszer!:D Egyébként meg mindegy. Ha Win 8, 8.1 vagy 10 van a gépen, akkor ezek a rendszerek nagyon sok drivert NEM támogatnak.
2016. aug. 21. 17:07
 2/10 anonim ***** válasza:

Legfrissebb driver van fent? Habár ha beállításfüggő kétlem, hogy szoftveres probléma lenne...

Egy jó haverod gépében esetleg nem tudnád kipróbálni a kártyát(akinek nem valamilyen hulladék tápja van)?

2016. aug. 21. 17:09
 3/10 anonim ***** válasza:
83%
Én tápra gyanakodnék, vagy szarakodik a driver. Az meg hülyeség, hogy win 8-tól szarok a driverek, semmi köze hozzá, hogy nem win7-ed van.
2016. aug. 21. 17:21
 4/10 A kérdező kommentje:
Win 10 64bit van fenn, én is arra gondoltam h valahol máshol ki kéne próbálni, majd körbekérdezek :)
2016. aug. 21. 18:49
 5/10 anonim ***** válasza:

" PSU illetve a RAM kizárva mivel az előző kártyán nem volt semmi ilyen gondom, csak azóta áll fenn a probléma mióta ez a kártya van."

Pont, hogy a PSU lesz a ludas, mivel ennek a videokártyának nagyobb áramigénye van. Gamer tápegység egyébként nem létezik, úgyhogy már innen biztos vagyok, hogy az a hibás.

2016. aug. 21. 19:23
 6/10 anonim ***** válasza:

Táp lesz a ludas. Vedd le a grafikát lowra (mindent) és láss csodát valószínűleg később fog kikapcsolni a gép mint, ha ultrán lenne. És ez miért van? : nem terheled annyira a géped (videokártya, proci), kevesebbet esznek, így a rossz tápod még elbírja látni a konfigod.

Biztos ami biztos, szerezz egy kölcsöntápot (pl.:havertól) és próbáld ki azzal is, h megy-e vagy nem.

(Egyébként nem eszik olyan sokat az rx 470, gtx 750 elvan 75W-ból, az rx 470 meg [modeltől függően] 120-160W-ot kér.)

2016. aug. 21. 19:54
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat! Első körben elkezdtem cserélgetni a ramokat, beraktam totál más gépből 8gb-ot, az elején jó volt, főleg az AC Unity vel lehet jól tesztelni, amikor beraktam az új ramokat elsőre tökéletes volt semmi újraindulás, majd mikor belenéztem a biosban is, utána megint elkezdte... nem is értem, ez is még táp hibára utalhat?
2016. aug. 22. 23:31
 8/10 anonim ***** válasza:

Csináld meg azt amit fentebb írtam (lowra mindent, h ne terhelje annyira a játék a gépet).

Ha ezután nem kapcsol ki vagy feltűnően jóval tovább bírja mintha maxon lenne a grafika, akkor a tápod rossz.

Hallgasd a tápod, ha ilyen furcsa cicergő, zizegő, zúgó, (nem tudom, h voltál már-e trafóházba, vagy közel hozzá, de ha rossz a táp ahhoz hasonló hangot is hallhatsz) hangot ad, akkor tuti, h hibás.

De még mindig a legegyszerűbb az lenne, ha kérnél kölcsönbe egy ismerősödtöl egy tápot és azzal is kipróbálnád.

(Egyébként milyen ramot raktál bele? Automatán van a frekvencia és feszültség kezelés?)

2016. aug. 23. 07:30
 9/10 anonim válasza:
nekem egy GTX 960 volt ugyanilyen gondom cs.goban fullon minden ujraindul tápot cseréltem és minden szépen jól megy
2016. aug. 28. 15:09
 10/10 A kérdező kommentje:
Na végül már majdnem mindent kicseréltem és minden lehetséges esetet kipróbáltam... A táp csere nem vált be, ugyan úgy újraindul, visszaraktam az előző kártyát azzal semmi, beraktam ezt egy másik gépbe ugyan úgy újra indítja, pedig abban teljesen más a config nyilván... Szóval nemtudom, írtam a boltnak ahol vettem, csak nem tudom h ha esetleg kapok egy cserét és akkor is fenn áll a probléma akkor mi van?
2016. aug. 28. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!