Új processzor hűtő, hőfokok? Szerintem sok.
Üdv!
Előre is leszögezném, hogy nem nagyon értek a témához..
Vettem a géphez egy új processzor hűtőt, ami a gyári hűtőt cserélte le. (A gyári rohadt hangos volt, terhelés alatt ~ 4-5000RPM)
Az új hűtő egy DeepCool ICE EDGE MINI FS V2 lett (olcsó volt, nem írtak róla rosszakat). Gyárilag volt rajta paszta, ezért nem kentem le újra másik pasztával.
Prime95-tel 20 percig futtattam egy stressz tesztet (tudom nem sok, de ma csak ennyi időm volt.. kíváncsiságból megnéztem), közben RealTemp nevű programmal néztem a hőfokokat. 20 perc után 79-77-76-74 fok lett végül..
Szerintetek ez sok? Amúgy holnap szerintem újra lefuttatom, csak több ideig, mivel ma már nem akartam ezzel foglalkozni.
Van itthon Artic MX-2 pasztám is, talán le kéne szedjem a hűtőt és újrakenni azzal? Mennyivel csökkennének a hőfokok?
Játszani fogok a géppel, eddig is ezt tettem. GTA V eléggé leterheli a processzort, szóval nem szeretném, ha pár óra játék után elfüstölne a gép..
Vettem egy új gépházat is, mert eddig az asztalon voltak az alkatrészek. 3db ventillátor volt benne alapból -> 1 hátul + 2 elöl
úgy csináltam, hogy ami hátul van az kiszívja a levegőt, amik elöl vannak azok megbeszívják a házba.
Illetve még valami.. bekötöttem az előlapi cuccokat, hang, reset_switch / power_switch stb. Egyedül az USB nem működik.. pedig azt is bekötöttem. Tippek?
Itt a gép:
CPU: Intel Core 2 Quad Q9300
RAM: 4x1GB Kingmax DDR2 800MHz
TÁP: FSP HEXA+ 400W
VGA: GTX750Ti 2GB
HÁZ: Kolink Aviator M
HDD: 500GB 7200RPM SATA2
LAP: Foxconn Q45M
Szóval akkor a kérdések sorban:
1. - A hőfokok stressz teszt alatt nagyon sok? (79°C - 20p)
2. - Újra kéne pasztázzam a hűtőt, akkor javulna? (Artic MX-2 van itthon)
3. - A ventillátorok jó "irányban" vannak? Jó lesz a szellőzés?
4. - USB cucchoz valami tipp, hogy miért nem jó?
Előre is köszi, ha kell még valami infó akkor írok.. holnapig jó lenne, ha jönnének használható válaszok.
Lol.. azóta megnéztem, és kiderült h a hátsó venti rossz irányba volt, és befelé fújta a levegőt
Még nem pasztáztam újra, most megnézem hogy így meddig megy el. (nincs kedvem megint szétszedni az egész gépet, mert csak úgy férek hozzá a hűtőhöz :s .. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!