Ez normális? SSD gond.
Van egy 250GB-os Samsung EVO SSD-m.
2 hete vettem meg. Működik meg minden.
De: Nagyjából 300GB-ot írhattam rá, én.
HDSentinel szerint, az összes írt adatmennyiség 735GB.
Ez azt jelenti, hogy 2 hét alatt kb 450GB-ot írtam rá csak úgy a semmiből. A windows frissen települt értelemszerűen az SSD-vel.
Gondolom a temp, meg a cache fájlok azok amik változnak állandóan, de két hét alatt közel 450GB-ot?
A gép 0-24-ben megy, ritkán van kikapcsolva, amikor takarítom.
Ez egyébként normális?
Azthiszem 75TB írás az, amire még a gyártó garanciát vállal.
Ismerős is vett az egyik legolcsóbb típusból, és nála is ilyen probléma volt az elején: ADATA 120GB, 20-30GB-ot írt rá egy hét alatt, de a mellékelt gyártói szoftver 0,17TB-ot (~170GB) jelzett, - viszont utána hónapokig nem változott az érték...
Az SSD-k vezérlése időnként átpakolgatja az adatokat, hogy a memóriacellák egyenletesen használódjanak el, bár általában a tárolt adatmennyiség 10-20%-a az átmozgatott mennyiség, de nem optimalizált vezérlés esetén 50% is lehet.
Samsung Magiciant leszedtem.
Beállítottam Maximum Realibity-re az OS-t.
A "random" írás, amit nem én hajtok végre, felgyorsult.....
Fogalmam sincs, mi lehet a baja....
Hát, átraktam HDD-ről GTAV-t SSD-re, az ugye kb 64 GB. Aztán nem lett jó, szóval letöltöttem rá ami megint 64GB. Ezmár 128. (Azóta nincs rajta, csak kíváncsi voltam.)
A windows aktiválásával voltak problémák (KMSpico legújabb verziója tele van vírussal, hírdetésekkel, amit én nem tudtam, szóval párszor újraraktam a w10-et is, mire sikerült.)
Valahogy így..... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!