Szerintetek romlik attól a merevlemezem ha sokat formázom le telepítem újra?
"Arról még nem hallotál, hogy odafigyelek arra mit teszek a gépre?"
Te meg nyilván nem hallottál olyanról, hogy az ember ki akar próbálni ilyen-olyan programokat, de aztán szeretne garantáltan megszabadulni a szeméttől.
A kérdezőnek: én hozzád hasonlóan csinálom, de nem szükséges az egész telepítést állandóan lejátszanod. Én önálló partíciót csináltam a Windows és a rendszerközeli kiegészítő programok számára, 32 bites Win 7-nél nekem ez csak 30 megabyte, ami kényelmesen elég. Amikor a rendszerem a telepítés után tiszta és viszonylag rendezett volt már, akkor az Easy Image 5.0 programmal, ami egy bootlemezt is ad, csináltam egy teljes (tömörített) másolatot a rendszerpartícióról, elmentettem egy másik lemezegységre. Ha vissza akarom tenni a tiszta rendszert, akkor a programmal visszaírom a C: meghajtót, szektorról szektorra, eltüntetve minden változást.
Ha közben a (D: lemezegységemre) telepített programokon változtattam, akkor a visszaállítás után ezeket rendbe kell tennem, és a közben feljegyzett fontosabb átállításokat és új telepítéseket is el kell végeznem. Ehhez én előre letöltöm a legfrissebb víruspajzs és tűzfal telepítőit, meg ami még kell, lehúzom a gépet a hálózati routerről, megcsinálom a visszaállítást, elvégzem a módosításokat, csinálok egy új másolatot a C:-ről, és utána dugom vissza a hálózatra.
Nálam vagy tíz éve jól működik ez a technika, marha sok fölösleges munkát spórolok meg vele. Tök mindegy, hogy a C:-n mi van, miféle fájlrendszer, a másolat mindent megőriz, még a boot szektort is.
A programban egyébként van olyan rész is, amivel a létrehozott .EGO image fájlt olvasni tudom.
Egy dologra figyelj oda: a mentéskor be kell állítanod a 2 gigás darabolást, ha FAT32 rendszerre írod az image fájlokat.
Szerinted én nem próbálgatok ilyen-olyan dolgokat csak úgy...? -.-
húúú azta büdös....
Talán még mielőtt hozzányúlnál a letöltést követően talán megvizsgáltatod víruskeresővel?
Nem mi, helyette felelőtlenséggel egyenlően csak kicsomagolgatja mindenki a letöltött dolgokat és csak reménykedik 0%-nyi bizonyossággal azzal kapcsolatban, hogy nem lesz benne vírus.
Legegyszerűbb:
-Letöltöd
-Megvizsgálod (ha van lehetőség te is átnézed)
-Nyitsz egy feladat kezelőt és máris látod, a pillanatnyi dolgokat a CPU/RAM-ra nézve (mert ugye a vírusok 99%-a ezeket kezdi el nyirbálni mint állat) és amint változást látsz máris leállítod a telepítést vagy kicsomagolást vagy tudom is én mit.
-Netet kirántod (a további vírus automatikus letöltésének megelőzésére)
-Vezérlőpulton és feladat kezelőn szépen navigálva kiszűröd mi az ami nem tartozik a gépre és szépen törlöd
-Lefuttatsz egy Malwarebytes keresést és tessék lássék azzal is törlöd amit kell
-Kitörlöd a telepítőt
És nem kell lutrizni annyit, meg nem kell szenvedni a Windows helyreállításával se...
--------------
Na meg lehet segíteni lehetne a gépen azzal is, ha az automatikusan induló programokat letiltanád.
a legjobbat használom [link]
meg a kasperskyt, de amúgy nekem ezek már olyan alap dolgok évekkel ezelőtt... nincs vírusom nem szedek le olyan oldalról amibe tudom hogy lenne, most cseréltem le az 500 gb-ot egy 1tb-ra, most ezzel gond nélkül megy, de ha jön egy újabb windows 7 verzíó úgyis töltöm le és rakom újra a redndszert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!