Az intel core i7-3770 vagy az amd fx-6300 jobb (összességében pl. Játék, multimédia)?
2 vagy 4 kézzel vagy hatékonyabb...? -.-
Ez kb ilyen kérdés...
Játékban szinte mindegy, az Intellel stabilabb FPS számot lehet elérni, multi médiában meg a 4 mag + 4 szál többet ér 3,4 GHz-en mint 3 modul 6 mag 3,5 GHz-en...
Persze gondolom alaplapot is kell venned, szóval inkább mond meg mennyid van rá, mikkel akarsz játszani, mit takar nálad a multi média, és kapsz egy jó konfigot.
FX megrántva lehagyja az i7-et?
Hol olvastad ezt a viccet?
Meg melyik játék, GTA 5 és pár most megjelent játékon kívül mindegyik csak 1 max 2 magot használ ki, hogy rohadna rájuk az ég...
Ertelmezd amit irtam:nem megrangatva,hanem a belet kitaposva.es igen,van jo par jatek,ami erzekenyen es jol reagal orajelre.persze ahogy irtam ehhez meg kell szorongatni az FX tokeit,5GHz kornyeken.
Nem azt irtam nyilvan,hogy az FX-ek hu de erosek,meg kirohogik az i7eket mert ez nem igaz.viszont az sem igaz,amennyire gyengenek paran bealitjak.volt FX-6350-em,amit utana egy i5-2500k-ra csereltem.es nem erte meg,egy valag penzt kivagtam a semmiert.FX 4.7-en volt,az i5 csak nagyon nyogvenyelosen ment 4.5-re,4.4-en hasznaltam.igy konkretan semmi kulonbseg nem volt a ketto kozott.
Az FX-et eleve jól meg lehet rántani, de az 5GHz-et meg is nézem, mivel hűtőd le.
Meg akkor a fogyasztás is meg fog ám nőni nem kicsit, legyen mondjuk az alap egy FX8300 95W-al, ha ezt megrántod az említett órajelre akkor simán kell egy Be Quiet Dark Rock Pro egy huzatos házzal mert még így is tuti lesz vagy 60 fokos a fogyasztás meg megugrik vagy 170W-ra.
Ha meg az említett 2500K-nál maradunk akkor meg eleve a számítási teljesítménye nagyobb mint az FX-nek és egy húzott FX van kb ott ahol egy i5 2500K alapon, ha meg azt is megrántod az említett 4,4-4,5 GHz-re akkor meg az a -200 MHz meg annyit számít mint halottnak a csók.
szvsz
A kérdezőnél maradva játékra az FX jó, i5 tökéletes i7 pedig fölösleges és marha drágán megvásárolva pénzkidobás kb, mert akkor már 6. genes i5 is kijön ami pedig a fejlődést figyelembe véve átlagban 9-10%-al erősebb mint a 3. genes i7.
A másik kérdés(ek) pedig a:
-VGA
-Játék típus
-Felbontás
-Pénz amit ráfordítanál
Persze,tap meg hutes az kell ra nyilvan.na meg olyan lap is,ami birja.
Nekem fektetett hazban volt,oldala leveve,TX3-EVO hutovel.es igen,5.1ghz-en sikerult vele muanyagot olvasztani xd
Viszont az 2500k csak kicsivel(ha) erosebb,ezt megtapasztaltam GTA V,Dirt 3,CS:GO,Crysis 2-3,es meg par jatekban szinten.na szaz szonak is egy a vege,utoljara akkr volt versenyben.
I7 valoban folos jatekra,3th gen i5k tokeletes,picit meghuzva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!