Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egyetemre laptop vagy asztali PC?

Egyetemre laptop vagy asztali PC?

Figyelt kérdés
Jövőre egyetemre megyek, a jelenlegi városomtól 70km-re. Van itthon egy elég régi, 2009-es PC-m, még Windows XP-vel. Nem szeretnék laptopra 300 ezer forintokat költeni, de azért jó lenne játszani néhanapján egy kis Dotát, vagy CS:GO-t. Asztali gépre kéne költenem 230-at, míg egy hasonló laptopra 300 ezer körül.. Mit ajánlatok?

2016. aug. 16. 18:01
 1/9 anonim válasza:
35%
A laptopot javasolnam. Azt magaddal tudod vinni mindenhova es kb ugyan azt tudja mint egy asztali gep.
2016. aug. 16. 18:03
 2/9 A kérdező kommentje:
Oké, de ha azt szeretném rajta csinálni, ami a kérdésben van, 300 ezer forint körül jönnék ki..
2016. aug. 16. 18:05
 3/9 Lord Hidan ***** válasza:
50%

Hát ha neked jó az asztali akkor inkább asztali. Egy 150ezres gépen bőven jól futnak az ilyen szintű játékok sőt minden mai gém elfut. Míg laptopból egy 350ezres gép se tudná ugyan azt.

Asztalihoz viszont kellenek perifériák is.

2016. aug. 16. 18:16
 4/9 anonim ***** válasza:

Mutass egy laptopot ami ugyanazt tudja mint egy asztali gép, és akár csak hasonló áron van - sőt, a laptop lehet használt is.

Az említett játékoknak alacsony a gépigénye, 150 felett úgy sejtem kb bármelyik laptop jól vinné őket, ha a hordozhatóság fontos szempont akkor belefér a keretbe bőven. Én személy szerint nem vennék laptopot mert ugyanazért a pénzért számottevően erősebb asztalit kapok, és nem utolsó sorban nem egyszerre kell cserélnem mindent ha valami már kevésnek bizonyulna - viszont engem nem érdekel a hurcolászás, nem zavarnak a kábelek, és szeretem a nagy gépházakat is.

2016. aug. 16. 18:18
 5/9 anonim ***** válasza:
..mármint megfelelő beállítások mellett vinné jól őket, nem mindent felhúzva.
2016. aug. 16. 18:18
 6/9 anonim ***** válasza:

nagyon egyszerű kérdés.

akarod hurcolászni?

igen -> laptop

nem -> pc

2016. aug. 16. 18:27
 7/9 A kérdező kommentje:
Kollégiumban van hely asztali gépeknek?
2016. aug. 16. 18:53
 8/9 anonim ***** válasza:
Hát annyi még van, hogy egy pc beférjen:P
2016. aug. 16. 19:08
 9/9 anonim ***** válasza:
helynek hely van. de behurcolászni.. max ha egy itx-es rendszert építesz, ami elfér egy sporttáskában
2016. aug. 17. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!