Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gameserver építés, miből...

Cydor kérdése:

Gameserver építés, miből érdemes? (konkrét konfig)

Figyelt kérdés

Konkrét konfig tippeket kérnék, és kis leírással hogy miért?

Alapvetően lan partyhoz többségében 2 játékos főleg RTS játékra illetve több játékos 2D játékokkal.

szempont a kisebb zaj és helyigény valamint költséghatékonyság (külön pc-kkel szemben).

(a juzerek elött 2Djátékokhoz vékony kiens lehet, de) a 3D játékoknál a 2 juzer 2 virtuális gépen játszik, 2 képernyő (HD ready) kiszolgálását a szerver gép kellene hogy végezze.

nem profi játéktermet építünk, így az ár érték nagyon sarkallatos pont, de tiszta sor, hogy nem olcsó (2db gamer konfignál legyen olcsóbb.)

2016. aug. 14. 14:06
 1/3 anonim ***** válasza:
Konkrét játékokat írhatnál, pl egy total war warhammer nagy tömegnél kényelmesen megenne egy combosabb i7 et is ha kétszer kell futtatni(pláne virtuális géppel), de ha régiekkel akartok játszani(én pl rise of nations t szoktam néha-néha játszani, az fut egy krumplin is) akkor 25-30k körül is jó kb bármelyik proci. Vga tekintetében egyszerűbb a dolog, a grafikát lehet állítgatni, de a cpu feladatait csak nagyon ritkán engedi megnyirbálni a játék.
2016. aug. 14. 15:24
 2/3 A kérdező kommentje:

pl egy ilyen?

-Intel Server Board S2600COE Mainboard SSI EEB LGA2011-Sockel C600-A 351831

- 2db Intel Xeon E5-2640 CPU 6x2,5GHz Six-Core LGA2011 (SR0KR/CM8062100856401)- NEU

-2db Radeon rx460 2GB

-12GB DDR3

2016. aug. 14. 15:26
 3/3 A kérdező kommentje:
ugy néz hi hogy ezt a konfigot (részben) használtan meg tudom szerezni (kivéve a ramok és a videokártyák), így ez nyomós érv, hogy ennyire túltervezzek. de érdekelne más megoldás is, pl i7-et használtban szinte esélytelen.
2016. aug. 14. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!