Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik alkatrész döglött be?

Melyik alkatrész döglött be?

Figyelt kérdés

Volt egy áramszakadás,azután mikor bekapcsolódott a gépem,az alaplap nem adott ki hangot,a monitorom no Signalt jelez,a HDD se dolgozik,de a CPU, a Grafikus és a táp hűtője forog,DVD meghajtóval sincs gond.

Előfordult már ilyen de a ramok kiszedésével majd vissza rakásával megoldódott de most nem.Esetleg szedjem ki a CMOS Batteryt vagy valami elment?

Config:

CPU: Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz

GPU: AMD Radeon HD 6670 1GB GDDR5 Sapphire Edition

RAM: 4GB DDR3 1333mhz,2GB DDR3 1600mhz (A lap elvileg 1333mhz felett nem támogat ramot de bevette a gép és normálisan mülködött ezideáig)

MOBO:Biostar G41D3C

TÁP:Blueberry PSB420 - 420W

HDD:Western Digital Green 500GB

#HDD #alaplap #GPU #CPU #GFX #Áramszakadás
2016. aug. 13. 14:57
 1/9 csírabob ***** válasza:
Szerintem táp.
2016. aug. 13. 15:11
 2/9 anonim ***** válasza:
Sok hiba lehet, ellenőrizd a tápegységet. A procit vedd ki majd rakd vissza (CSAK HA ÉRTESZ HOZZÁ!! Nem mindegy hogy rakod vissza!Ha rosszul rakod vissza dobhatod el) Nézd meg hogy az alaplapon mi lehet, van-e pupos kondi. Lehetséges hogy az alaplapban meghalt a chipset. Rammot mondanám ellenőrizd ,de már ellenőrizted. Szóval. Próbáld ezeket. Ha esetleg tudsz, alkatrészenként próbáld meg egy másik gépben tesztelni (a procit úgyan olyan LGA775-os foglalatba ellenőrizd)
2016. aug. 13. 15:11
 3/9 anonim ***** válasza:
Az a táp gyanús nekem. Életemben nem hallottam még a gyártóról, és a RealHardTechX adatbázisában sem szerepel.
2016. aug. 13. 15:18
 4/9 anonim ***** válasza:
Nálam akkor volt ilyen mikor kisütöttem egy alaplapot. , énsem halottam még ilyesmiről. :D
2016. aug. 13. 15:20
 5/9 anonim ***** válasza:
első körben reseteld az alaplapot, ha a táp meghalt volna, semmi se működne rajta.
2016. aug. 13. 15:35
 6/9 A kérdező kommentje:
Kiszedtem a CMOS-t semmi se változott :C
2016. aug. 13. 16:52
 7/9 anonim ***** válasza:
esetleg próbáld meg, hogy lehúzott hálózati kábelnél 10-20mpig nyomva tartod a bekapcsológombot, ha ez se segít esetleg egyesével kiveheted, majd visszarakhatod a hardvereket, de nagy eséllyel akkor halott az alaplap (egy része). Ha gyakoriak az áramingadozások nálatok érdemes lenne egy komolyabb tápba és szünetmentesbe beruházni.
2016. aug. 13. 17:07
 8/9 A kérdező kommentje:
UPDATE : Ha kiveszem a grafikust akkor elindul.
2016. aug. 13. 18:49
 9/9 anonim ***** válasza:
Akkor egyértelműen az halt meg.
2016. aug. 14. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!