Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Új asztali számítógéphez...

EagleHUN kérdése:

Új asztali számítógéphez milyen alaplapot javasolnátok (Tudás, Márka, Ár)?

Figyelt kérdés

Amire biztos szükség lenne hogy pakolni tudjak benne, illetve korszerű legyen:

- Legalább 2x4GB DDR4

- Sata 3 portok. (Jelenlegi HDD-im SSD-m mind ilyenek.)

- PCIe 2.1 vagy nagyobb (3.0?) portok (min 2db).

(VGA-m ilyen)

- USB 3.0 portok.

Nincs eldöntve milyen processzoral legyen. Lehetőleg Intel-en belül.

(Még a 775-öst ismerem a Cori sorozatot nem!)

Nincs eldöntve hogy Standard, mini vagy mikro ATX es legyen-e a ház. Sajnos a HDD-im még 2,5 -esek.

Olyan házra lesz szükség amibe még beleférnek.

Tápom van vadi új (Sajnos nem segített a régi gépemen):

[link]

2016. aug. 10. 20:31
 1/9 anonim ***** válasza:

Miért kell két pcie port a videókártyának?

Egyébként a legolcsóbb h110es is jó

2016. aug. 10. 21:05
 2/9 A kérdező kommentje:

Nvidia 750 Ti-m van, ami jó keveset mindössze 60W-ot fogyaszt.

Nem kell neki 2 port, de ha valamit értelmes sebességen szeretnél használni akkor kell hogy PCIe 1.0 -nál nagyobb verziójú és ezzel nagyobb sebességű legyen a portod!

Ezt a VGA-t amúgy már 3.0 kompatibilisre gyártották.

Szóval még módosítom is 3.0 kompatibilitás kell!

Egyébként a mostani alaplapban 2db 2.0 port van a többi mind kisebb. És ebben mindkettőt használom. Az egyikben a VGA a másikban egy kártya ami Sata 3-at csinál nekem, ugyanis csak Sata 2-t tud a lapom. (P5E3PRO-m van) De mivel a PCIe 2.0 500MB/s -t tud, ami jóval több mint a Sata 2 300MB/s-e, ebből "le lehet gyártani" egy Sata 3-at kártyával. A Sata 3 maximuma 600MB/s.

2016. aug. 10. 22:19
 3/9 anonim ***** válasza:

Akkor bármelyik h110es lap.

Mindegyiken van 1 db pcie x16 3.0

Meg pár kisebb, de azokra nem lesz szükséged, mert van bőven sata3as port(4db)

Milyen procit raknál bele?

2016. aug. 11. 07:11
 4/9 A kérdező kommentje:

Nem tudom milyen procik vannak mostanság, nem követtem a fejlődést pont ezért kérdem.

CoreI5, CoreI7 -et ismerem, van újabb?

Legalább 4 mag vagy több! (A mostaniban Q9450 van.)

Keveset fogyasszon!

Azaz minél kisebb nanométerrel készült a chip annál jobb fogyasztási szempontból! Nem szoktam magas frekire húzni, mióta több magosak, alap frekin bőven jó így is!

Scytech Ninja hűtőt rárakom, így a venti is alapon jár. :)

Tehát síri csönd van, nem zavarja visítással a filmnézést. :)

2016. aug. 13. 12:22
 5/9 anonim válasza:

Szia. Mennyi pénzed van eltéve a processzorra? i3 6100 35.000Ft környéke, 2 magos 4 szálas, de teljesitménybe ott van mint a 2. generációs i5, vagy az amd fx 6300.

Ha i5 érdekel, akkor i5 6500 a legjobb ár-érték arány, de ez 60.000Ft feletti árral is párosul, valódi 4 mag.

Én Asrock pro4 b150 vagy msi b150 mortar alaplapot ajánlok, ezekhez ki vannak épitve rendesen a táp áramkörök, nem csak a leggagyibb kondik figyelnek benne, mint a legtöbb h110 lapba.

Húzni nem fogod ezeket és meg sem éri a nagy felár miatt. z170 alaplap kell és K végű processzor. Ez a kettő pedig már többe lenne, mint egy alap i7-es.

2016. aug. 17. 11:20
 6/9 A kérdező kommentje:

Na valami ilyesmire gondoltam. Kezd alakulni a kép mi is kellene. i3-at nem véletlenül nem írtam bele az nem érdekel.

Azt hogy húzni ezeket nem lehet arról tudok.

De az jó pont hogy az általad javasolt lapban rendesen ki van építve a táp.

Az előző 775 alaplapnál is ez szempont volt nálam, na nem a húzás miatt.

2016. aug. 17. 12:28
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha olcsón akarod, akkor MSI B150 PC mate, ha kicsit jobbat, akkor Gigabyte ga-b150-hd3 ddr4. Mikro atxből msi b150m mortar arcticot ajánlom.
2016. aug. 28. 19:51
 8/9 anonim ***** válasza:

vedd figyelembe azokat is, hogy hiába 4 magos a tied, egy új i5-ös porig alázza.

Lehet egy i3-as 2 magos és 4 szálas, ha az a 2 mag van olyan erős, hogy hozza a tied teljesítményét, és akár még többet is.

Amúgy Asrockot érdemes kerülni, mert ram problémák vannak. (elszállnak a foglalatok egyesével) Nekem zárlatos is lett az Asrock lapom, az egész házban lecsapta az áramot. Szóval csak óvatosan velük.

Gigabyte-t ajánlották nekem, idáig nincs baja.

2016. aug. 28. 23:49
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi az újabb hasznos válaszokat.

7-es a mikro ATX es alaplap mellé mikro atx ház dukál, de bele fog menni ez a kártya?: Nvidia geforce gtx 750 TI

[link]

2016. aug. 30. 07:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!