Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Digi 1GB/s Internethez milyen...

Digi 1GB/s Internethez milyen wifi routert ajánlotok?

Figyelt kérdés

20k alatt.

Mit kell nézni azon felül, hogy AC szabvány legyen?

2016. aug. 9. 20:52
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Oké rákérdezek ott, de meggyőztetek, hogy hülyeség, mert nem is lehet kihasználni, meg erőgép kell alá eleve.

Csak nagyon nyomják hogy ingyen 1000mbit-et adnak szerződéskor bla bla bla...

Felesleges, de ha már ingyen megnövelik, gondoltam egy wifi routert is kell akkor cserélni.

Így meg akkor nem net, hanem a routerre kell költeni.

Inkább lemondok róla, meg lettem győzve. Jogos. Köszi!

2016. aug. 10. 05:03
 12/15 3 napos mákos lecsó ***** válasza:

Tessék megkérdeztem valakit aki gigabites netet ezzel a routerrel használ ki kábelen i7-tel.

Ez a routerének a neve: ASUS RT-N18U

2016. aug. 10. 14:12
 13/15 anonim ***** válasza:

Erre példa az én esetem.

Én mondjuk sírok a nagyobb net miatt amit tényleg el is férhetne itthon mert akkor nem rohadna le ha én neten nézek valami FHD-t apám meg lent nyomja a HD cuccokat szintén netről.

Na nem is ez a lényeg, hanem az, hogy nekem speciel kicsi az SSD-m ilyen-hez (120 GB) mellette pedig egy dög lassú HDD van csak, ami eddig a legmagasabb írási sebessége 7 MB/s volt szóval..... Sírhatok én is 100 vagy több megás netért, de ha nem bírja a tároló akkor ez van, fölösleges erőltetni, arról nem is szólva, hogy rendkívül erős router is kell hozzá, hogy ki is tudja adni azt a jelet.

A gigabiteshez pedig tényleg egy i7 (gyors adatfeldolgozás) meg SSD (gyors adatforgalom) és bitang router kell.

Ha jól számolok akkor az én HDD-m maximum egy 50-100 megás netet bírna el, inkább az 50-hez közelebb.

Esetleg egy WD Blackel még meg lehet játszani a 200-300 megát de azzal se többet.

Az antennán pedig akármennyire is írják, hogy 600 Mbit/s az az életben nem fogja tudni 2,4GHz-el.

2016. aug. 10. 15:11
 14/15 A kérdező kommentje:

Oké köszi. Megnézem az ASUS-t, de szerintem nem lesz ebből semmi, mert nem sok értelme van, és az egész belekerülne új géppel, routerrel 300e Ft-ba, csak azért mert "ingyen" 1000mbitet ad a DIGI.

Szóval így már semmi értelme.

5GHz-cel lehet jobban kitudnátok használni sávszélt, nem tudom.

2016. aug. 10. 15:24
 15/15 anonim ***** válasza:

Félre értés ne essék, tökéletes a net, csak a lényeg az, hogy HDD felső határa kb írás tekintve kb 7 mega, szóval 60 megás net lehet kb a max amit megkaphatna.

A router meg lehet akár 5GHz-es de 500 megát fogja megütni max, többet egyszerűen nem tud.

2016. aug. 10. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!