Digi 1GB/s Internethez milyen wifi routert ajánlotok?
20k alatt.
Mit kell nézni azon felül, hogy AC szabvány legyen?
Oké rákérdezek ott, de meggyőztetek, hogy hülyeség, mert nem is lehet kihasználni, meg erőgép kell alá eleve.
Csak nagyon nyomják hogy ingyen 1000mbit-et adnak szerződéskor bla bla bla...
Felesleges, de ha már ingyen megnövelik, gondoltam egy wifi routert is kell akkor cserélni.
Így meg akkor nem net, hanem a routerre kell költeni.
Inkább lemondok róla, meg lettem győzve. Jogos. Köszi!
Tessék megkérdeztem valakit aki gigabites netet ezzel a routerrel használ ki kábelen i7-tel.
Ez a routerének a neve: ASUS RT-N18U
Erre példa az én esetem.
Én mondjuk sírok a nagyobb net miatt amit tényleg el is férhetne itthon mert akkor nem rohadna le ha én neten nézek valami FHD-t apám meg lent nyomja a HD cuccokat szintén netről.
Na nem is ez a lényeg, hanem az, hogy nekem speciel kicsi az SSD-m ilyen-hez (120 GB) mellette pedig egy dög lassú HDD van csak, ami eddig a legmagasabb írási sebessége 7 MB/s volt szóval..... Sírhatok én is 100 vagy több megás netért, de ha nem bírja a tároló akkor ez van, fölösleges erőltetni, arról nem is szólva, hogy rendkívül erős router is kell hozzá, hogy ki is tudja adni azt a jelet.
A gigabiteshez pedig tényleg egy i7 (gyors adatfeldolgozás) meg SSD (gyors adatforgalom) és bitang router kell.
Ha jól számolok akkor az én HDD-m maximum egy 50-100 megás netet bírna el, inkább az 50-hez közelebb.
Esetleg egy WD Blackel még meg lehet játszani a 200-300 megát de azzal se többet.
Az antennán pedig akármennyire is írják, hogy 600 Mbit/s az az életben nem fogja tudni 2,4GHz-el.
Oké köszi. Megnézem az ASUS-t, de szerintem nem lesz ebből semmi, mert nem sok értelme van, és az egész belekerülne új géppel, routerrel 300e Ft-ba, csak azért mert "ingyen" 1000mbitet ad a DIGI.
Szóval így már semmi értelme.
5GHz-cel lehet jobban kitudnátok használni sávszélt, nem tudom.
Félre értés ne essék, tökéletes a net, csak a lényeg az, hogy HDD felső határa kb írás tekintve kb 7 mega, szóval 60 megás net lehet kb a max amit megkaphatna.
A router meg lehet akár 5GHz-es de 500 megát fogja megütni max, többet egyszerűen nem tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!