Milyen a honor 7?
Szeretnék egy új készüléket 80 000 forintból és a honor 7 tűnik a legjobb választásnak több előnye is van ahogy azt olvastam (de egy két hátránya is pl kamera) ... de mielőt véglegesíteném a döntésem érdekelne a ti véleményetek is (ha lehet olyanok akik nem csak képeken láták a kérdéses készüléket.
Angol nyelvű tapasztalatok is érdekelnek (link) (bár a magyarnak jobban örülnék az angol ugyan olyan hasznos lenne.
Bármi érdekel, hátrány más készülékkel szemben vagy pont hogy előny bármi várom a válaszotok.
a kamera különösen érdekelne öszehasonlító képek vagy videók formályában (a p9 lite-tal ha lehet) keresgéltem én is de "több szem többet lát"
véleményeteket és segítségeteket előre is köszönöm!
Köszönöm a válaszod a nexus 5x valóban méltó vetélytársa az említett honor 7 készüléknek.
Azonban érdekelne milyen részleteket emelnél (emelnétek) ki a nexus 5x-el kapcsolatban a honor 7-tel szemben.
a honor 7-nek ha utána nézünk kiderül hogy erősebb processzorra van azonban gyengébb kamerája (ami 20 megapixeles miközben a nexus csak 12 megapixellel büszkélkedhet de mindent megnézve a nexus a nyertes ha a kamera a kérdéses szempont) a honor rendelkezik egy PLUSZ GOMBAL ami nagyon jó továbbá az új lenyomat olvasója tud "csúsztató gombként" működni azaz például egy fentről le simításal a feloldott készüléken le tudjuk húzni az értesítés menüt... (ez nem tudom van e a nexus-nál) a honor azonban nem csak hardverben rendelkezik előnyökkel hanem a softvere is tartogat még adukat. A huawei rendszere sok extrával rendelkezik remek tiszta rendszere van és sok jópofa beálítás amit más telefon nem tud (általában!) bár itt is van egy kis tudatlanság a nexusal kapcsolatban a fejemben.
az aksija is nagyobb 1000 mili amper órával miközben ugyan anyi pixelből ál a képernyője a két készüléknek (tehát ha csak a többi rendszer nem fogyaszt jelentősen többet mint a nexus rendszerei tovább is birja) és az infra red sem az utolsó szempont ha az egész készüléket figyelembe veszük.
Utolsó szempontom:az árgép szerint jelenleg a honor 7 71 000 ft míg a nexus 79 000 ft (de általánoságban mindkető 80 rugó szokott leni)
tudom hogy a nexus telefonok nagyon jók szóval érdekelne milyen előnyei vannak a honorral szemben válaszaitokat előre is köszönöm!
A Nexus előnye SW-ben van,amíg nem volt nekem nem is tudtam hogy mennyire jó valójában a Stock Android:gyorsan nyit meg mindent,vaj simán működik,mindig először kapja a frissítéseket és a legtovább,egyszerű és letisztult,rengeteg rá a ROM így elég könnyen buherálható,a képernyő és minden egyéb teljesen rendben van bár a polikarbonát tok elég sérülékeny,az ujjlenyomat-olvasó elég gyors.Egyéb:Én utáltam mindig úgy telefont venni hogy:kivesz a dobozból,minden gyári alkalmazást letörlése/ha esedékes Root,majd a saját alkalmazások felpakolás,míg ez esetén:kivesz a dobozból,minden saját alkalmazás felpakolása és használatra kész.
A Kirin 3D-ben vérzik,ahogy jelen esetben is de normál használat mellett szerintem mind 1 hogy melyiket veszed.Szerintem mind 2 egy szinte tökéletes telefon,vedd amelyik tetszik.Olvass bele mind 2 topikba:
Köszönöm válaszoló205 !!! (ha lett volna egy "nagyon hasznos" szavazási lehetőség tőlem azt kaptad volna nagyon sokat segítettél eddig.
A honor rendszere sem átlagos nagyon letisztult (a huawei rendszere) és nincs sok (vagy egyáltalán) gyári app továbbá van saját (a huawei telefonjaira készült) mappa kezelője tisztító appja. A rendszere nem csak letisztult hanem tiszta is barátomnak 1 évvel később ugyan olyan gyors volt a telefonja a tisztító appnak és a jó rendszernek hála. Ezen felül sok jópofa dolog is van mint például az ios által ihletett gyorsmenük és a különféle jó pofa beálítások között vannak még hasznosak,kényelmesek vagy csak simán jó pofák...
eddig a két telefon között a SW miatt a honor 7-t tekintetem jobbnak (bár hardverben is ütő képes a honor a nexusal szemben az ujjlenyomat olvasója még gyorsabb vagy ugyan olyan gyors-ahogy azt olvastam- és ott van a többi érv is amit az előző kommentemben irtam és még a ramot megse említetem ami 1gb-tal nagyobb)
Most azonban még komolyabb dilemába kerültem jó lenne ha elmondanád(tok) részletesen hogy a SW-re a nexus-nak milyen bele értve a nyalánkságokat.
segítségeteket/választokat előre is köszönöm!
Eddig: honor 7: (h) nexus 5x: (n)
(h) hardwerben általánosan jobb (n) kamerában sokkal jobb
(h) kinézetben nem rosz (n) egyértelmű nyertes sokkal jobban tetszik
(h) SW tök jó a végső lökés (n) még ismeretlen számomra de megérdemli a figyelmet
(h) 88 000(16gb) (n) 70 000-80 000 (16gb 32gb)
Teljesen igazad van logika2015 én is kifejezetten fotózásra készült készülékkel szoktam "lőni" és nem szeretem a telefont használni fotózásra.
Azokat meg kifejezetten nem értem akik a telefont arra használják hogy fotózzanak hobbi szinten de egyáltalán nyaralásnál sem mindig értem....
De nekem azért fontos a kamera sokszor volt hogy adtam volna egy kicsit jobb kamerára de a honorral már megvagyok elégedve igaz félek tőle (a kamerájától)
Azonban a kamerát nézem utoljára és csak akkor nézem komolyan ha döntő szempont lehet mert olyan jó vagy annyira egyforma a két készülék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!