Mivel gyorsíthatnám fel számítógépemet?
Már tettem fel kérdést, de az csak SSD-vel kapcsolatos volt, most szeretnék több lehetőséget fontolóra venni.
Tehát a gépem:
Processzor: DualCore-Intel(R) Core(TM) i3-2100 CPU @ 3,10 GHz (4 CPUs), ~3,1GHz
RAM: 4096MB DDR3
HDD: 2TB HDD-SAMSUNG HD204UI ATA Device
Grafkártya: NVIDIA GeForce GTX 460-1GB
Alaplap: ASUS P8H61
Táp: FSP500-60GHN(85) 500W
A gép lassú, lassan tölt be dolgokat, word dokumentum, chrome megnyitása halálos..
Ha vennék még 4GB ramot azzal gyorsabb lenne, az segítene rajta, kihasználná? Éreznék valami fejlődést a sebességen? Vagy inkább jobb lenne egy SSD? (120GB)
Mi a véleményetek róla, illetve ti min változtatnátok?
Egyébként rendszeresen futtatok mindenre kiterjedő vírusirtót (eset smart security 9), töredezettségmentesítőt, illetve hátramaradt fájl törlőt (revo uninstaller pro egyik lehetősége ilyet csinálni).
Elnézést kérek, ha valamit nem úgy írok, ahogy kellene, esetleg baromságot írok, mivel nem igen vagyok számtech zseni. Megértést köszönöm :)
Mire akarod? Ha csak munkára, netezésre, akkor elég az i3, alaplap marad, RAM, SSD, esetleg VGA csere, persze új táppal.
Ha játékra kell, akkor az már majdnem egy komplett gép lesz, mert gyakorlatilag HDD-n illetve a RAM-on kívül minden cserés lenne. Bár inkább DDR4-re kellene építeni ha teljesen új konfig kell.
Mielőtt vásárolgatsz.
Kapcsold ki a Defendert, az nagyon lassít, megjelenésen állíthatsz, lapozófájlt fix-re tenni. Illetve rákeresel windows gyorsítása a neten. De így elsőre a Defender kilövése szerintem meglep majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!