Szerintetek jó lesz így ez a gép?
Jövőhéten szeretném megrendelni. Elég ( nagyon :D ) sokat gondolkoztam rajta hogy mi és hogy legyen, hogy árba beleférjen, és minden mellé leírom hogy hogy miért lett az.
Alaplap: MSI H110 PC-Mate : Többen írták, hogy a h110 már elavult, ennek a lapnak az áráért (24 ezer) b150 jobban megérné, de ahogy utána néztem a b150 nek semmilyen + előnye nincs, vagyis olyan előnye, ami számomra fontos és kihasználnám, így tökéletesen megfelel számomra ez a H110. Mellesleg ahogy körbenéztem a b150 ek többsége micro atx, én pedig atx lapot szeretnék, meg DDR4 lap kellene. Ez a modell pedig eléggé bejött, jól is néz ki, van rajta minden ami nekem kell, meg az MSI-t szeretem, mint márkát úgyhogy ezt választanám.
Proci: Intel Core i5-6500. Hát a 6. generációs intelek közül ez a legolcsóbb, ami megéri az árát, az 5-6 ezer forinttal drágább 6600 szerintem nem olyan túl sokkal jobb, hogy megérje megvenni, szóval ezt néztem ki.
RAM: 2x4 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 2133Mhz. Szerintem ezt nem kell magyaráznom, Kingston remek márka, a 2133 MHz meg a max, amit a lap támogat. Annyi hogy a lapon csak két ram foglalat van, de számomra ez nem lényeg, úgy sem tervezem hogy bővítenék 16 gb-re a közeljövőben, így meg legalább dual channel.
Vidikártya: MSI GTX 760 2GB OC. Eredetileg egy GTX 960-T akartam, de ismerős által nagyon olcsón ( 25 ezer forintért ) tudtam megvenni használtan ezt a kártyát ( tehát ez már megvan ), és még 2018 tavaszáig garanciás. Igaz, a 960 újabb, meg DX 12, de szerintem nem olyan túl sokkal jobb, a mai játékoknak többségével úgysem szeretnék játszani úgyhogy nekem elég lesz az a 760 is, főleg hogy ennyiért tudtam megvenni még közel 2 év garival.
Táp: XFX 450 Pro. Ezen is sokat gondolkoztam, FSP Hyper 500 vagy esetleg 500M között és XFX közt gondolkoztam, de végül XFX mellett döntöttem, jó lenne moduláris táp, de annyire nem lényeg, végül is tökmind1 hogy most hogy vannak a gépben a kábelek.
A hdd ( egy 500 gb-s Samsung ) és ssd ( Kingston 240 gb HyperX Savage ) és a DVD meghajtó a mostani gépemből lesz átrakva, szóval ezek már megvannak.
Ház: Sharkoon VG4-W / Thermaltake Versa H23 / Zalman Z9 Na ebben nem tudok dönteni. Nagyon sokat gondolkoztam ezen, a három házat olyan sorrendben írtam le, amilyen sorrendben gondolom őket, tehát jelen állás szerint valószínű hogy a Sharkoon házat veszem. De ha van valami ötletetek, akkor szívesen fogadom.
Szívesen meghallgatom az alkatrészek mellet és ellen szóló érveket is, ha valamin változtatnátok szívesen meghallgatom. Meg a házzal kapcsolatban is jó lenne ha valaki írva véleményt :D
Még annyi hogy ezt mindenképp leírnám, bár már megjegyeztem a vidikártyánál, hogy nem vagyok egy nagy játékos. A mai játékok többsége nem igazán érdekel, valahogy nem vonzanak a mai játékok. A grafika sem annyira nagyon fontos számomra, nem fogok sírni ha nem fut minden játék ultrán, egy low-mediummal is megelégszek, ha úgy adódik nagyon gépigényes játékoknál. A legtöbbet csgoval játszom, fontos hogy meglegyen benne minimum olyan 200-220 fps em, de az bőven meglesz. Viszont csak csgo ra nem akarok gépet venni, azért legyen egy normális gép, mert ha megtetszik valami játék, akkor nem árt :D A mai játékok közül csak a Fallout 4 és a GTA 5 és esetleg a Dying Light az, amivel akarok játszani, bár már ezek sem maik :D Nagyon új játékok közül esetleg a Tomb Raider legújabb része, de szerintem ezeknek mindegyike futni fog fullhd ban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!