Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért áll le minden film a...

Miért áll le minden film a felénél?

Figyelt kérdés
Szeretnék dvd lemezre filmet irni, de ahányszor írok lemezre dvd-filmet, és lejátszom az írás után(ami amúgy hibát nem ír),de kb a felénél mindig befagy. Mitől lehet ez? Valami beállitás nem jó az írásnál? Vagy az írom rossz?

2016. aug. 4. 22:30
 1/6 Bockes válasza:
esetleg próbáld meg kisebbre venni az írás sebességét. Ha minden igaz a cd-írás előtt a cd-író program fel is ajánlja a lehetőséget, hogy kiválaszd a sebességet.
2016. aug. 4. 22:42
 2/6 Hominida ***** válasza:
Milyen sebességgel írod, és a lemeznek mennyi a névleges maximuma, hányszoros?
2016. aug. 4. 22:42
 3/6 A kérdező kommentje:
Kipróbáltam 16x 8x 4x-os sebességen :/ ugyan az volt mindig, szerintem az íróval lehet a probléma, de nem tudom miért, alig volt használva, samsung író.
2016. aug. 5. 12:50
 4/6 Hominida ***** válasza:

Sajnos lehet. Egy dolog lehet még esetleg egy hibaok: ha az íróprogram puffere kiürül a lemez fele tájékán. A DVD írását nem lehet szüneteltetni, ezért ha valamiért késik a felírnivaló összeszedése, miközben az írás folyik, akkor hiba lesz a lemezen. Legyen elég szabad hely azon a lemezegységeden, amelyet az íróprogram pufferelésre használ, és figyeld a puffer állapotjelzőjét. (Nem tudom, milyen programot használsz, én a Nerót.)

Még egy lehetőség: lemez helyett képfájlba írasd a tartalmat, valahogy biztosan meg lehet oldani. Aztán pedig a képfájlt egyben írd lemezre, ezzel a pufferelés gondja majdnem eltűnik. (És persze ne futtass írás közben másik programot.) Eleve hasznos kísérlet lehet, hogy egy másik, esetleg letöltött képfájlt írj fel lemezre. Ha abban is hiba van, akkor az íróval van baj.

2016. aug. 5. 18:57
 5/6 CspCsj ***** válasza:

Több íróprogramot is kipróbáltál?

Lemezek márkája, valamint egy vagy duplarétegű?

2016. aug. 5. 20:06
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segétségeket :) Megpróbálkozom majd valamelyikkel, a lemez Sony, próbáltam néróval,alcohollal.
2016. aug. 7. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!