Tegyetek rendbe pls. Kölcség hatékonyság?
Mi az ami megvédi általában az AMD procit az intellel szemben? Az ára, de igaz ez így? Mindenhol azt látom hallom hogy " HAAAAAAAAAAAAA INTEEEEEEEEEEEEEEEEEL. HÜLYEEEEEEEEE AMD SZAAAAAAAR FOOOOOOOOOOOS!"
Eddig bárhol akartam olvasni arról hogy mire lehet elég egy AMD proci megjelentek a fröcsögő Intel pártiak (én is intelt támogatom) és vérző szemekkel húzzák le az AMD-t.
Elkezdtek érdekelni a költség hatékony pc-k (új alkatrészekből!!!) és ebből nem tudom melyik foglalatot lehetne ajánlani olyan embernek aki most kezd 0-ról pc-t. AM3+ vagy FM2+. Volt FX6300 as procim elégedett is voltam vele és néhol azt is olvastam hogy a legjobb ár/érték arányt ez a proci hozza.
Ha nektek kéne összeállítani egy PC-t amire annyi szabály lenne hogy
- GTX 960/ R9 380 (NEM VIDEOKÁRTYA HÁBORÚT INDÍTANI!!!!)
- ár plafon 130eFT
mit építenétek?
Például abból marad fenn, hogy az FM2+ ágon elindulva olyan HTPC-t lehet összetenni, hogy megnyalod mind a tíz ujjad.
------------
Vegyük alapul az A10-es APU-t ha valakinek épp hogy van 100 ezre egy gépre ami alap dolgokra kell, meg egy pici játékra amit jelenleg Intel IGP-vel nem lehet ilyen olcsón összehozni akkor értelem szerűen (főleg mivel az APU kezeli is a magas órajelű RAM-okat míg az Intel általában DDR3-nál 1600 MHz-et a DDR4-nél meg még mindig csak 2133 MHz-et.) A10-et fog választani, elég hozzá egy aprócska 350-es APN táp is és kész a viszonylag nagy teljesítmény.
----------
Na most ugye AM3+-nak ugyebár semmi értelme mostanra, szóval erről nem sokat magyaráznék, bár ha valaki olyanra használja a PC-jét ahol az Intellel szemben a +2/4 mag jól jön az nyilván vesz egy FX 6300-at vagy FX8320-at és mivel CPU igényes dolgok akar csinálni ahol számít a 8 mag és a 4 GHz környéki órajel akkor értelme szerűen nem a grafikán van a hangsúly, szóval egy low-end kártya meg ez megint csak jó összeállítás lenne.
Rengeteg opció van így nem is fogok végig menni mindegyiken, mert ugye minden csak felhasználás kérdése, ezért is értelmetlen a kérdéseknek azon része ily formában, hogy PC kell de kötelezően 960-al.
Akkor ahhoz egy i3-nál erősebb CPU-t szerintem nem is lehet tenni, de mi van akkor ha nekem a teljesítménye miatt és az igényeim miatt mégis csak egy i5 kellene inkább mint VGA?
Processzor: core i3 6100: 35058Ft
Videokártya: gigabyte gt 750ti: 36620Ft
Ram: hyperx fury 8gb - 11416Ft
Hdd: wd 320gb - 8145Ft
Dvd író: nincs
Ház: Zalman z1 - 8468Ft
Táp: xfx ts 430w -12504Ft
128222Ft
Az amd egy fos, mert:
1. az 1 magos teljesítménye ugyanazon az áron az intelnek sokkal jobb.
2. A plusz árat valószínűleg a 8 magért fizetem, amit semmi nem használ ki.
3. Az amd az intelhez képest nagyon melegszik és sokat fogyaszt. A gyári hűtő pedig sokszor rossz.
4. Hallottam, hogy a gyengébb alaplapok a jobb amd Fx -eket vagy nem kezelik, vagy leviszik a proci teljesítményét. Inteles géphez viszont a legolcsóbb alaplap is tökéletesen megfelel.
Az amd apu -k viszont jobbak az intel prociknál, ha nem veszünk külön videokártyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!