Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi ez a Corsair Vengeance 400W?

3 napos mákos lecsó kérdése:

Mi ez a Corsair Vengeance 400W?

Figyelt kérdés
Ebben a kérdésben valaki azt írta ,hogy a Corsair Vengeace 400W jobb mint az XFX TS430. Ugye itt a fórumon mindenki az XFX-et ajánlotta, és most kezdjük el ajánlani a Corsair tápját? Valaki tud róla valamit? Miben jobb? Ugyan annyiba kerül mint az XFX TS430?

2016. aug. 3. 12:20
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

Én speciel utálom az osztott ágas tápokat, anno a Chieftec GPS-400 elég volt a gépbe, de legszívesebben kitéptem volna mert mikor jobban megnéztem a dolgokat és kutakodtam, kiderült, hogy épp hogy elég az amit áganként le tud adni a gépnek...

Na mindegy is.

A lényeg az, hogy meg kell nézni, a gép mennyit enne a 12V-os ágról/ágakról.

Megnézed a legnagyobb fogyasztót (ami ugye a VGA), és ha az benne van a maximális értékben és marad is ugye az általam hangoztatott 20% plusz akkor simán mehet, bár 4 meg több ágas tápot az istenért se vennék, max egy Aurum tápot aminek 4 12V-s ága van azt ennyi, de egyébként inkább az egyágas tápokat szeretem.

Az a lényeg, hogy legyen meg a tápban minden védelem, onnantól kezdve meg már nem érdekel kb.

(mert ugye tudjuk hogy amelyik táp el van eresztve védelemmel azok nem silány dolgokból vannak összerakva, hanem ha már van benne ez is meg az is akkor már illik, hogy ki is bírja a használatot).

De én továbbra is inkább az XFX TS vagy PRO szériára hajlok.

Ha 20 és 30 között nézzük akkor meg az EVGA SuperNova GS V2.

----------

Ennek a gondolat menetnek a nyomán indul el mindenki, hogy saját magamnak mondok ellent mert nekem meg 650-es tápom van.

Csak a beszerzés történetét már nem hallgatja végig egyik se meg el se hiszi.

(Csak még mielőtt itt is bárki elkezdené)

----------

Na meg akkor tudattágítást kérek a "profi" (aki annak tarja magát) táposoktól, hogy ha a Vengeance áganként 300W-ot tud leadni, akkor mégis mi a rákom az, hogy az összteljesítmény meg 400W azt kifújt?

Ezért nem értem én a többágas tápokat, ezért is maradok leginkább egyágasnál, az említett Seasonic G Series SSR-650RM táp 12V-os ágon 648W-ot lead, csókolom meg is vagyunk.

Legalábbis nekem ez a véleményem a tápos kérdésről.

(bocs az altatóért, de szeretek mesélni :D )

2016. aug. 3. 14:34
 12/31 A kérdező kommentje:
Nem tudom de akkor még Hidan válaszát megvárom/ráírok ,hogy ő mit mond!
2016. aug. 3. 14:45
 13/31 anonim ***** válasza:

11#, mert az "ág", az nem különálló áramkör, hanem egy OCP kapu. Egy egyágas rendszernél csak egy OCP kapu van, így pl egy 500W tápegység akkor kapcsol le, ha ezt az értéket túllépjük valamennyivel, és mindegy, hogy melyik fogyasztó kér ilyen sokat.

Egy többágas rendszernél (pl a Corsair Vengeance 650W esetében) a két-két PCIe csatlakozóra beállítanak egy-egy 300W-nyi OCP-t. Ezt nevezzük ágnak. Így ha ennél sokkal többet kérne a videokártya, akkor a tápegység lekapcsol, biztonságosan. Ez egyágas Vengeance esetében nem lenne lehetséges és egy meghibásodott videokártya kérne a tápegységtől 650W-t, mire az észbe kapna. Addigra már a videokártya és a 8pines kábelek elégtek, és jobb esetben csak azok. Ugyanígy kap OCP-t a processzor, az alaplap, a molex csatlakozók stb.

Ezt egyébként az általam linkelt tesztoldalon is elmagyarázták, de részletesebb magyarázatot ad az antec cikke:

[link]

Egyébként pedig a chieftec egyágas megoldásai is ugyanúgy szarok, nem emiatt lesznek azok. De most egy többágas, 10 évvel ezelőtti géphez tervezett Chieftec smartot Corsair Vengeancehoz hasonlítani olyan, mint az egyágas LC-Power Ecot az XFX TS-hez, nem sok értelme van, de következtethetnék belőle, hogy akkor minden egyágas tápegység szar. De például az általad linkelt Seasonic G szériánál is jobb eredményt ért el a Vengeance, a maga 1%-s feszültségingadozásával és a 18mV alatti búgással.

2016. aug. 3. 15:07
 14/31 anonim ***** válasza:

Na, a lényeg kimaradt. Az a lényeg, hogy sehogy sem vagy képes egyetlen ágat sem túlterhelni, mert normális esetben két 8pines csatlakozó nem is ehetne többet 300W-nál. Ha ennél többet eszik, ott baj van, és ezért sokkal hatékonyabb az osztott ág. Ezért érvel mellette az antec, a super flower, a cwt, az fsp, az intel (mellékesen, aki az egész szabványt kitalálta), meg még elég sokan mások. Arról pedig nem ők tehetnek, hogy te is bekajáltad a marketingdumát, és előnyben részesítesz indokolatlanul a rosszabb védelemmel ellátott tápegységeket.

Egyébként az egyágas tápegységek megjelenésének hátterében az áll, hogy sokkal olcsóbb összehozni őket. Mivel ilyen incidens (vagy rövidzár) ritkán fordul elő, ezért úgy gondolták, hogy erre nincs szükség, a szabvány ellenére.

2016. aug. 3. 15:23
 15/31 A kérdező kommentje:

Azt mondtad ,hogy ez a táp le tud adni 400 wattot. Szóval azt 12v-on úgy adja le ,hogy eggyik ágon 300W a többin meg 33,3W.Vagy az összesen 100 watt vagy az első kettőn 200w. Ugye ez csak egy elméleti kérdés.

Akkor ez így működik?

2016. aug. 3. 15:53
 16/31 anonim ***** válasza:

Elmondtam. Az ágak nem különálló áramkörök. Az csak az OCP-t jelöli.

400W modellben van 3db OCP. Egy a két darab PCIe csatlakozón, egy a 4+4 pines cpu csatlakozón és egy minden máson. Mindegyik akkor kapcsol be, ha >300W halad át rajuk, ezek normál körülmények között nem kapcsolnak be, lehetetlen.

Tehát ugyanúgy lehet 375W fogyasztású videokártyád, 220W fogyasztású processzorod, akkor sem az ágak miatt lesz fennakadás, hanem amiatt, mert csak 400W a tápegység teljesítménye.

2016. aug. 3. 15:59
 17/31 A kérdező kommentje:
Szóval elbírná a 175 wattos videókártyám az 1 vinyó 1db 4gb ramom és Pentium g3260-am? Ami kb 250watt?
2016. aug. 3. 16:37
 18/31 anonim ***** válasza:
Az a maximális (peak) fogyasztás, nem fog előfordulni, hogy minden egyszerre maxon pörögjön. A tipikus fogyasztás inkább 150W körül lehet terhelés alatt. Kétszer ennyit is elbírna.
2016. aug. 3. 16:41
 19/31 A kérdező kommentje:
Maradjunk inkább a 200wattnál,
2016. aug. 3. 17:21
 20/31 anonim ***** válasza:
nem tudjátok hogy hány pines pci-e csati van rajta?
2016. aug. 11. 13:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!