Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van egy Asus laptopunk, és...

Van egy Asus laptopunk, és úgy döntött nem hajlandó többé működni. Mi lehet a baja?

Figyelt kérdés

A történés:

1.10 perccel korábban rendesen leállítottuk 2. Majd ismételt indítás után elindul ugyan, bejön a szokásos Windows, Welcome, töltés, aztán nyekk, sötét képernyő fogad. Már a bejelentkezési jelszót sem kéri, látszik a fekete háttéren a fehér egérmutató, hallom a ventit, működnek a visszajelző fények de ennyi.

Szerencsére a D meghajtón vannak a fontos doksik. Én az AVG ellenére vírusra gyanakszom, folyton a temérdek felugró reklámablakok bezárogatásával telik minden online film megnézése előtti idő, mert sokat nézünk online filmeket. Tegnap sztem feljött vmi nem kívánt toolbar, mert minden előzményünk és könyvjelzőnk eltűnt a chrome-ról és vmi ismeretlen kezdőoldallal nyílt azóta a böngésző. Aggodunk a friss nyaralás 1500 képe miatt, amit pont most akartunk a külső meghajtóra másolni.

Asus X550C.

Segítő tippeket szeretnék!

2016. aug. 2. 12:44
 1/7 3 napos mákos lecsó ***** válasza:

Szerintem annak a windowsnak nyekk.

Vagy azt csinálod ,hogy a C meghajtón újratelepíted a windowst, de ha azon vannak a képek nem lesz jó. Úgyhogy bevinném egy szervízbe leírnám ,hogy hol vannak a képe. mentsék le e gy pendrive-ra (másik gépre rádugva a vinyót természetesen) és tegyék újra.

Vagy ha megvan a telepítő CD megpróbálhatod azzal helyreállítani.

2016. aug. 2. 12:51
 2/7 anonim válasza:
Szerintem úgy kellene újratelepíteni, hogy első körben nem formázod a windowst, hanem hagyod, hogy készítsen egy windows.old mappát a jelenlegi fájljaidról és onnan le tudod menteni. Majd ezután érdemes újra telepíteni úgy, hogy formázod a partíciót és úgy telepíted fel a windowst.
2016. aug. 2. 12:56
 3/7 anonim ***** válasza:
azért én egy csökkentett móddal először bepróbálkoznék, mielőtt legyalulnám a gépet.. lehet vírus, malware, esetleg egy rossul sikerült driver frissítés, de pl nekem régen az avast is csinált hasonlót "emergency update" néven, és volt, hogy 10 percig csak szöszölt.
2016. aug. 2. 13:47
 4/7 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek a hasznos válaszait! Megpróbáltam a telepítő CD-vel javítani, aztán második verzióként egy rendszer visszaállítóval operálni, és újabb sikertelenség okán a .old fájllal operálni, ám a gyalulás volt egy uccsó lehetőség. Szerencsére sikerült így a D meghajtónk adatait/kincseit megtartani azon a partíción, kapott egy új rendszert így. Bár megőszültünk egy pöppet vajon sikerül-e. Nem vagyunk nagy informatikusok, csak házilag tudjuk amit kell. Mégegyszer köszönjük!!!!!

Mondjuk került fel egy Bitdefender, de ebben sem igen bízom, nem is tudom hogy lehetne ezeket a vírusokat szűrni, mert mint említettem: online filmeket nézünk, mert nem t**rentezünk, van AdBlock és egyéb nyavalya, hasztalan. Online filmeket szeretünk nézni, azokkal jön mindig az önálló temérdek ablak, ami kontrollálhatatlannak tűnik, talán a rendszeres külső vinyós megoldás lesz a jövőben, megelőzés céljából.

2016. aug. 2. 20:17
 5/7 anonim ***** válasza:
a bitdefender nem rossz, azon kívűl legyen fent egy malwarebytes, amit hetente lefuttatok (10-20 perc) és megakadályozhatóak ezek.
2016. aug. 2. 22:23
 6/7 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
Amúgy ezek az online filmek sokkal veszélyesebbek mint nCore-ról 1-2 film.
2016. aug. 2. 23:12
 7/7 A kérdező kommentje:

5/6 szuper ötlet! Fel is teszem ma!

3 napos mákos lecsó: Igen, teljesen igazad van, viszont az általam említett t**rentezőkre - ahol élünk - csúnya sors vár, sima magánszemélyekre is azonnal ráállnak, más ismerős kárán tapasztalva így nem éri meg kockáztatni. Maradt az online film. Én is jobban örülnék ha kikerülhetném, de ez van :))

2016. aug. 3. 05:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!