Az elmúlt napokban vettem egy Gigabyte GTX 970 4GB DDR5 GV-N970TTOC-4GD kártyát és nagyon zúg. Szerintetek mi lehet?
Nektek volt már ilyen problémátok ezzel a kártyával?
A zúgás csak akkor jelentkezik, amikor egy komolyabb gépigényű játékot indítok be (pl. GTA V) és kénytelen a kártya is nagyobb üzemben dolgozni. Ez akár még egy laikus számára is könnyen felismerhető, mert annyira rendellenesen hangos. Szerintetek mi lehet?
Igen, ahogy az első mondja.
Nézd meg MSI Afterburnerben, hogy milyen hőmérsékleten dolgozik a kártya (terhelésnél) és hogy hány %-on dolgoznak a ventik.
Esetleg az is baj lehet, hogy nem megfelelő a gépház. Ha nincs elől ventillátor rajta ami beszívja a "hideg" levegőt és nincs hátul ami kifújja a meleget, akkor azért is lehet hangos, főleg ha rajta van a gépház oldala és csak melegszik bent a levegő és az egyre melegebb levegővel próbálja lehűteni.
Köszi, megnézem.
Az oldalát levettem már régen.
GTA 5 alatt full grafikai beállítások mellett 70°C volt.
1550 RPM-en pörgött.
Nem tudom, hogy fontos-e, de egy rotoros a kártya, azonban a dobozán rajta van, hogy Twin Turbo.
A legújabb fejlemény:
Megpróbáltam a Far Cry 4-et beindítani, de újraindult magától az egész gép a töltőképernyő ideje alatt. Teljesen olyan volt, mintha lefulladt volna, akárcsak egy autó.
Arra gondoltam, hogy lehet, hogy a tápegység miatt van a kártya erős zúgása. Egy 550W-os volt benne, de kicseréltem egy 600W-osra. Teljesen elmúlt a rendellenes zúgás.
Viszont sajnos a másik probléma megmaradt, ismét újraindult a gép magától, csak most a GTA V közben. Nem tudom mitől lehet.
A gép újraindulását okozhatja a hulladék tápegység (egyébként elég egy minőségi 450W-os).
A kártya meg azért lehet hangos, mert a mókuskerekeset vetted ami referencia hűtést használ. A 70 fok normális, de nyilván felmegy a venti, ami miatt hangos. A referencia kártyának nem az igazi a hűtése, így egy gagyi gépházban nyilván hangos.
Milyen tápegység?
Mint írtam a 600W-os táppal elmúlt a zúgás, akár órákig is lehet játszani vele.
A táp Zalman ZM600-TX (600W).
Mint írtam a 600W-os táppal elmúlt a zúgás, akár órákig is lehet játszani vele.
A táp Zalman ZM600-TX (600W).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!