Mire képes egy AMD A10 7870k (dedikált videókártya nélkül)?
Arra lennék kíváncsi hogy kb mi az amit max ki lehet belőle hozni, legfőképpen az idén megjelenő Battlefield 1-et képes -e lenne elvinni vajon? Mert nézegettem ilyen gameplayeket youtubeon ami mutatják hogy semmi vga-val ez az APU elviszi pl a DOOM-ot mediumon 30 FPS-es vagy Just Cause 3-at is amik a legnagyobb gépigénnyel rendelkező játékok eggyike, ha elvinné akkor mennyi ram kell hozzá, ja és alaplapbol a legolcsobb is jó amibe van FM2+ -es fogalat?
P.S.: Láttam hogy a BF-ről még nics hivatalos rendszer igény, de ha van vmi elképzelésetek előre kb mi lehet akkor elvinné a bf 1-et? :/
Ami a DOOM-ot ultra grafikán tudja futtatni ahhoz kevés lesz a CPU.
Mivel a 7870K nem mást nincs egy Athlon II X4 860K (utóbbi az integrált videóvezérlő nélkül) ezáltal a számítási teljesítményük megegyezik.
Na most a 860K még tuningolva se olyan erős mint egy i3 6100, és még az is kevés a DOOM ultrához, a VGA meg minimum egy GTX 970/R9 390 kell legyen és még ezekkel is számolni kell droppokkal, szóval az ajánlott kártya FHD-ban ultrához az a GTX 980 és hasonló teljesítményű kártyák. (GTX 1070 [bár a 1070 tesztek alapján erősebb a 980-tól] vagy egy R9 390X)
Na most a gond pedig az, hogy mivel egy i3 6100 ereje elfogy egy R9 380/380X között valahol (van ahol még a GTX 960/R9 380-nál is), és a te 7870K alias 860K pedig még gyengébb, és húzva képes csak egy GTX 960/R9 380 szintű kártyát teljes mértékben kiszolgálni.
A másik probléma abban amit kérdeztél, az az, hogy "összedolgoznak az APU és a VGA" c. szituáció nem épp ilyen egyszerű, mert ha jól tudom akkor a 7870K max egy R7 250-el képes dual-graphics módban működni, ami igazából egy az, hogy nagyon macerás és a mai napig kiforratlan, mivel még mindig nem hajlandóak úgy megcsinálni a programokat, hogy akár 2 grafikus magot is ki tudjanak használni közel azonos szinten, valamint még egy R7 250X szintjét se bírod elérni velük, ami meg hagyjuk is milyen messze van a DOOM ultrától.
20-25 között vegyél hozzá egy HD7870 (R9 270X szintű) vagy HD7950 (R9 280/GTX 960 szint) vagy GTX 660 Ti (kicsivel GTX 960 alatt.
Vagy ezek közül amiket írtam akármelyiket amelyiket használtan kifogod.
Ilyen árban új kártyával esélytelen az ultra, de még ezekkel is FHD high a maximum és lehet még ezekkel is probléma lesz, bár a 960 egy közepes DOOM-hoz elég FHD-ban.
Viszont mondtam, hogy van olyan, hogy nem lesz elég a CPU a számítási teljesítménye miatt, szóval BF-ben tuti nem bírja teljes mértékben kiszolgálni, szóval majd ha kifön a BF és akarsz vele játszani akkor biza megint költhetsz és kell egy hűtő, és meg kell rántani a CPU órajelét, hogy tartani tudja az iramot.
Akkor pedig fölösleges APU-t venni.
Inkább írd le mennyit szánnál rá és kapsz olyat amin elindulna a játék.
Milyen tápod van?
Nem akarok genyó lenni, de utóbbi időben mindenki valami csudaganyé szintű táppal akar hajtani még egy RX 480-at is....
Egyébiránt, ha nem kell tápot cserélni akkor ez legyen:
MSI H110M Pro-VD
Intel Core i3 6100
Kingston HyperX Black 2x4GB DDR4 2133 MHz
Ez 64 ezer.
Ehhez még veszel használtan egy HD7950 vagy 7970-et és tessék lássék még egy most megjelenő BF se probléma, mármint elindulás szempontjából, a többi meg kiderül, a DOOM-ról meg te is tudsz nézni tesztet, hogy a HD7950/7970 hogy teljesít a játék alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!